Ajuntament de Roses
Cultura i Patrimoni
Horari d'atenció al públic: de 10 a 14 h

Departament de Cultura
Plaça Catalunya, 8
Tel.: 972 25 24 00
cultura@roses.cat

Sou a: Inici / Equipaments culturals / Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives

Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives

Un edifici àgil i funcional

La Biblioteca Pública Jaume Vicens i Vives disposa d’una superfície útil de 763 metres quadrats i es distribueix en dos nivells.

A la planta baixa es troben la zona d'acollida i informació, la secció infantil, l'àrea de revistesi diaris, la fonoteca, la zona de préstec i el servei de fotocòpies, així com la sala polivalent, amb una entrada independent. Les zones de consulta, la mediateca amb el material audiovisual i l’espai de cinema ocupen la segona planta.

Complementen l’espai els patis exteriors, que en breu seran habilitats com a zona de lectura i d’activitats per als infants.

L’equipament ha estat dissenyat com una gran nau que permet la total mobilitat de l’usuari i la flexibilitat de les instal·lacions, on les prestatgeries, les taules, les butaques, etc, apareixen com objectes dipositats amb la màxima llibertat sobre el paviment, creant les àrees que en cada moment siguin necessàries. D’altra banda, el grafisme i disseny emprats en el conjunt de l’edifici, orienten l’usuari en tot moment pels diferents espais.


Un fons bibliogràfic amb 30.000 volums

Biblioteca de Roses

La biblioteca de Roses va ser creada l’any 1952 i transferida el 1979 per l’Administració central a la Generalitat, que donada la precarietat de les instal·lacions i l’estat lamentable del fons, la va considerar tancada. El 8 de març de 1990 es va signar l’acord de col·laboració per restablir els serveis bibliotecaris a Roses. El conveni establia la titularitat municipal de la biblioteca i la seva integració a la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya - Diputació de Girona. El 5 de maig de 1990 es va inaugurar una nova seu provisional de la biblioteca, remodelada i en nou emplaçament. L’any 1996 es va traslladar a la seu que ocupava fins ara, als baixos d’un edifici d’habitatges situat al carrer Pep Ventura.

El creixement poblacional viscut a Roses durant els darrers anys, així com l’augment progressiu dels serveis que ofereix la biblioteca, van motivar que aquest equipament, amb una superfície de 350 metres quadrats i que no permetia cap tipus d’ampliació, resultés insuficient per a la demanda existent i per a cobrir el que preveu el Mapa de Lectura Pública de la Generalitat.


NOVETATS

La Biblioteca de Roses us presenta el recull de les novetats d'aquest mes. Feu clic aquí


Directori

C. de Girona 22
17480 ROSES
Directori Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives

Biblioteca
Altres edificis municipals

Horari:

Dilluns: de 16 a 20 h.
Dimarts a divendres: de 10 a 13,30 h  -  16 a 20 h.
Dissabte: de 10 a 13,30 h.

Horari d'estiu (del 15 de juny al 14 de setembre)

Dilluns: de 16 a 20,30 h.
Dimarts a divendres: de 10 a 13,30 h  -  16 a 20,30 h.
Dissabte: tancat.

Serveis
aire-condicionat-salonsascensorcalefacciocentricminusvalidswc-adaptats-a-minusvalids
Accions del document

© Ajuntament de Roses 2013
Pl. de Catalunya, 12 - 17480 ROSES
Telf: 972 25 24 00 - informacio@roses.cat

Desenvolupament i Projecte Web per SEMIC Internet