60.000 Turistes atesos a l’Oficina de Turisme de Roses aquest estiu

Durant els mesos de juny, juliol i agost 61.061 turistes s'han adreçat a l'oficina de turisme de Roses per a informar-se sobre els diversos recursos i serveis que els ofereixen Roses i la comarca.
60.000 Turistes atesos a l’Oficina de Turisme de Roses aquest estiu

Oficina de Turisme

05/09/2014 12:10 -    

Les demandes d'informació més habituals tracten sobre el patrimoni cultural i natural local, especialment els camins de senderisme, les cales i els parcs naturals. També mostren molt d'interès pel programa d'activitats i festes i per les visites guiades, on hi destaquen les que es fan al port de pesca,  que s'han hagut de duplicar a causa de l'elevada demanda. A més a més, altres activitats, com per exemple l'enoturisme i la gastronomia, van prenent rellevància i el seu interés és cada vegada major.

Les activitats nàutiques també són molt populars durant l'època estival així com les excursions que es proposen per a conèixer l'entorn natural com són els creuers marítims i el tren turístic. Finalment també s'atenen moltes demandes d'informació pràctica com són localitzacions, transports, allotjament, comerç i serveis en general.

A part de buscar informació sobre Roses i els seus recursos i serveis, els turistes que venen al municipi també estan interessats en centres d'interès fora de la població. Els més populars són Dalí, Cadaqués i Barcelona.

Referent a la seva procedència, la majoria dels turistes atesos provenen de França (60%). En segon i tercer lloc són turistes catalans i de la resta de comunitats autònomes d'Espanya (12,78% i 11,46% respectivament).
Referent als visitants d'altres comunitats autònomes, provenen majoritàriament del País Basc i de Madrid.
Els segueixen els procedents dels Països Baixos (4,59%), Alemanya (4,34%) i britànics (3,60%) i la resta són molt minoritaris, havent constatat un lleuger augment de turistes procedents de l'Europa de l'Est.

Aquestes dades, tot i haver augmentat en comparació a l'any precedent, són  similars, i la majoria de demandes (50,80%) es concentren durant el mes d'agost.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document