Biblioteques, escoles i famílies, s’uneixen per la lectura amb el projecte “A punt de llegir”

La Biblioteca Municipal de Roses promou el projecte “A punt de llegir”, una proposta elaborada conjuntament pel grup BibliotecAE, Grup de treball de biblioteques públiques de l’Alt Empordà i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà, amb la intencionalitat de dur a terme diferents propostes a l’entorn del foment de la lectura en l’àmbit familiar.
18/12/2014 13:35 -    

La campanya contempla la realització de 14 accions a desenvolupar durant els cursos 2013-2014 i 2014-2015, algunes de les quals ja s’han fet efectives de forma satisfactòria
com ara els “Tallers d’Escriptura Creativa (TEC)”, “Una re/cerca amb èxit”, etc…

D’altres s’iniciaran durant aquest curs escolar, com és el cas de la campanya “A punt de llegir”, que consisteix en posar èmfasi, a través dels centres escolars i les biblioteques, en la necessitat de llegir a casa, de llegir en família, mitjançant recomanacions lectores i activitats a l’entorn de diferents temàtiques. Aquest guiatge es realitzarà a través d'uns punts de llibre que es distribuiran des dels centres escolars a tots els alumnes i que remetran a unes lectures recomanades que podran trobar a les biblioteques.

El projecte va dirigit a alumnes de 3 a 16 anys. Tots els centres escolars de primària i secundària de la comarca hi estaran implicats i es preveu arribar a 22.000 alumnes. L'objectiu que es persegueix és millorar la competència lectora i informacional dels infants i joves de la comarca i involucrar i coordinar diferents agents que treballen l’hàbit lector, per tal de compartir recursos i experiències.

 

Podeu consultar les guies de lectura d'aquesta iniciativa en el següent enllaç:

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document