Diumenge 17 de març, arriba a Roses la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang"

Aquest diumenge 17 de març, tindrà lloc al Mercat Municipal de Roses (de 10.30 a 14 hores), la campanya "Els bombers t’acompanyen a donar sang". La iniciativa, impulsada per Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixit, té per objectiu aconseguir el màxim nombre de donacions de sang just abans de Setmana Santa. Al llarg de tot el matí hi haurà activitats de dinamització i l'extracció de sang es realitzarà en el bus habilitat al mercat.
13/03/2019 13:43 -    

Aquesta iniciativa va néixer a partir d’un grup de bombers de diferents àmbits i regions d’emergències que volen donar suport a la donació de sang. Per això, més enllà de donar sang, els bombers difonen la campanya i dinamitzen les diferents jornades organitzades arreu del territori.

 

En el cas de Roses, les activitats programades són dianes d’aigua per a la mainada, presència durant el matí d’un camió dels Bombers, una ambulància del SEM i un vehicle de Policia Local, participació de la colla gegantera, exercici de rescat de víctimes en accidents de trànsit dels Bombers amb el SEM i botifarrada per a persones col·laboradores i donants

 

Roses participa per cinquè any consecutiu en la campanya, aconseguint durant les edicions anteriors 47 donacions (2015), 42 (2016), 57 (2017) i 53 el passat any. L’objectiu és apropar-se a les 2.000 donacions entre totes les campanyes.

 

Setmana Santa, època crítica

 

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

 

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document