El 86% dels creueristes que arriben a Roses es queden a visitar el municipi

Els ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita han tancat la temporada de creuers 2015 amb 43.100 passatgers, 50 escales i un impacte econòmic estimat de 3 MEUR. L’activitat de creuers en els ports gestionats per la Generalitat s’ha convertit en un segment important per ajudar a impulsar el sector turístic, dinamitzar l’economia del territori i posicionar la costa catalana arreu del món
El 86% dels creueristes que arriben a Roses es queden a visitar el municipi

Club Med II a Roses

01/12/2015 06:55 -    

El Port de Roses

Aquesta ha estat la quarta temporada estable consecutiva de Roses en l’activitat de creuers, un port que aposta i treballa fort per fer-se un lloc en el mercat creuerístic internacional. Roses ha clos la temporada amb set escales de creuer i uns 1.500 passatgers.

 

A Roses, la temporada ha sigut del 5 de maig al 15 d’octubre. En aquests mesos s’ha rebut un perfil de turista de creuer d’alt poder adquisitiu. Quant a nacionalitats destaquen els francesos (33%), alemanys (18%), belgues (11%), britànics (8%), austríacs (7%), finlandesos (6%), nord-americans (5%) i suïssos (3%), entre d’altres.

 

D’excursions n’han fet un 14% dels passatgers a Figueres, Girona i Peralada i el 86% restant s’han quedat al municipi, on han visitat la ciutat, les platges i les botigues.

 

Les companyies de creuers que han operat aquesta temporada a Roses han estat Club Med Cruises i Paul Gaugin, que ha fet l’escala inaugural al port de Roses. Una altra de les novetats de la temporada ha estat que per primer cop han coincidit dues escales el mateix dia amb els creuers Club Med 2 i Tere Moana.


Promoció


L’activitat de creuers dels ports de Palamós, Roses i Sant Carles de la Ràpita i les seves destinacions turístiques es promouen en els principals fòrums del mercat creuerístic amb les marques Costa Brava Cruise Ports i Delta Ebre Port. Ambdues representen l’esforç i l’aposta institucional conjunta que fa Ports de la Generalitat amb el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, els ajuntaments de Palamós i Roses i les cambres de comerç de Palamós i Girona en el cas de Costa Brava Cruise Ports, i amb el Patronat de Turisme Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i la Cambra de Comerç de Tortosa pel que fa a Delta Ebre Port.  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document