El Tour de França a Vela torna a traspassar fronteres per recalar a Roses

Per segon any consecutiu, el Tour de França a Vela torna a sortir de territori francès. Ja ho va fer en la passada edició, amb una etapa a la localitat de Roses. Enguany, Roses acollirà la 8ena etapa del Tour. La cobertura mediàtica d'aquest esdeveniment esportiu serà excepcional a França durant tot el mes de juliol, amb programes especials difosos diàriament.
El Tour de França a Vela torna a traspassar fronteres per recalar a Roses

Edició Tour a Vela 2012

03/07/2013 07:55 -   Departament de Comunicació i Premsa   Font: Servei de Premsa-GEN

La cobertura mediàtica del Tour à Voile 2013 estarà enguany a l’alçada dels esportistes que competeixen, entre els que destaquen les grans figures de la vela Franck Cammas i Thomas Coville. La cobertura televisiva serà especialment destacada, i tots els regatistes participants al Tour de França a Vela hi tindran lloc.

Diàriament hi ha programes especials difosos en tots els Canals socis del Tour, on destaquen:

France Télévision, diàriament: France 3 difondrà una imatge del dia, i France Ô un programa de 5’

Sport+ difondrà un programa de 7’

Canal + Sport: programa setmanal de 26’ que es repetirà al Canal +

I>Télé: programa de 4’ i directes en prime time

L’Equipe 21: programa de 3’ i emissions especials en directe

A nivell internacional, 190 països (el 2012 van ser només 60) transmetran les imatges del Tour de França a Vela (sense comptar la cobertura que rebi en els informatius). El Tour es podrá veure, entre d’altres, a la NBC Sports (EEUU) TV Asahi (Japó), Sportsnet (Canadà), Eurosport Internacional i Asia, ESPN Internacional… I per tancar l’edició, un documental final de 52’ serà emès per 23 cadenes per tot el món.

- El Tour de França a Vela, competició de la A.S.O

A.S.O. (Amaury Sport Organisation) és una empresa creadora I organitzadora d’esdeveniments esportius internacionals de primer ordre com són el Rally Paris-Dakar, o la prova reina del ciclisme, el Tour de França. L’any passat va fer-se càrrec del Tour de França a Vela i aquest any el domini i l’experiència en l’organització de grans events esportius de A.S.O es farà notar especialment en l’intensificació de totes les activitats d’animació tant al village com a les platges, tant de dia com de nit.

- Els participants

Aquesta edició del Tour de França a Vela, la 36ena, comptarà amb una participació de 13 equips, alguns amb tant renom com Franck Cammas (guanyador de la Volvo Ocean Race 2012), Thomas Coville (skipper del Maxi Trimaran Sodebo) o Vincent Riou (guanyador del Vendée Globe 2004-2005). Aquests experts patrons s’enfrontaran a especialistes de la prova com Daniel Souben, doble guanyador del TFV amb l’equip Courrier Dunkerque): l’espectacle a l’aigua promet ser intens!

- El Tour de França a Vela, una gran Festa Popular!

A terra la festa assolirà el seu punt culminant. La A.S.O busca donar al Tour de França a Vela una autèntica dimensió popular dinamitzant la vida a terra, tant de dia com de nit. Durant més d’un mes, el Tour serà una gran festa gratuïta i accessible a tots. Activitats variades, animacions lúdiques i també pedagògiques, nits de música, hits de l’estiu, el programa és ben dens i adreçat a tots els públics: nens, adolescents, famílies… Hi haurà moltes novetats respecte a anys anteriors, i animació no només al village instal.lat a port, sinó també en diverses platges, escampant així la festa per la població. Hi haurà també una caravana promocional que, al llarg de la jornada, recorrerà la vila de l’etapa corresponent i distribuirà regals al públic.

A més de totes les animacions que ja es van oferir el 2012, enguany hi haurà grans novetats, tant lúdiques com pedagogiques, com les següents:

PassK’do: Un pas regal que es podrà recollir en arribar al village i donarà l’oportunitat de guanyar molts premis, amb la participació de les diferents activitats del Village.

Challenge Stand Up PaddleNeilPryde: Campionats de Stand Up Paddle per a iniciar-se en aquest esport de moda.

Zona d’esports: Una gran zona al village destinada a tota mena d’esports, perque els visitants puguin desafiar-se entre familia o amics: bicicleta, rem, tir al blanc, recorreguts cronometrats…

Acro-vela: La possibilitat de trepar amb total seguretat a un mástil de 12 m d’alt i gaudir de les sensacions que proporciona l’alçada, l’aire a la cara… i potser sentir-se mariner o pirata per un dia!

Patins a braços i hamsterball: Patinets que es propulsen amb braçades, i la possibilitat de caminar sobre l’aigua dins d’una bombolla gegant, el Hamsterball!

Vaixell inflable: un vaixell inflable gegant perque els més petits puguin deixar anar tota la seva energía!

Simulador de vela, grinder Harken…. I a més, una exposició sobre el 36 anys Del Tour, una carpa pedagògica sobre la pràctica de la vela, que permetrà als neòfits descobrir els rudiments de la vela i els principis fonamentals d’aquest bonic esport.

Cal destacar també la pantalla gegant, a través de la qual es podrán seguir totes les regates en directe per no perdre’s cap detall, amb uns comentaristes especialitzats que, a més, respondran els dubtes del públic.

Algunes d’aquestes animacions sortiran del village per a acostar-se fins a les platges: hamster balls, tir al blanc, recorreguts cronometrats… a l’aigua hi haurà també la possibilitat d’iniciar-se al windsurf i al Stand Up Paddle. Serà l’ocasió per provar aquests esports amb la familia o els amics.

- Nits “hit” de l’estiu

Als vespres, l’escenari del Tour de França s’encendrà, amb grups locals que obriran la nit, seguits dels artistes del Tour. Els Jobi’s, embaixadors d’una cançó francesa tenyida de pop i ritmes caribenys, portaran el públic a viatjar seguint les passes de Jack Johnson o Bob Marley. La temperatura pujarà després amb el show “hits de l’estiu”. Amb tot això, l’organització pretén aconseguir que tothom visqui unes jornades i vetllades inoblidables.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document