Festa Major de Roses: 8 dies, amb més de 40 activitas

Un any més arriba la Festa Major de Roses, i ho fa amb un intens programa d’activitats molt diverses, pensades per a totes les edats: balls populars, competicions esportives, concerts, espectacles infantils, cercaviles,... que se succeiran pels carrers i places del municipi, entre l'11 i el 18 d’agost. L’espai del recinte firal instal·lat a l’antic càmping Bahía, amb atraccions i les barraques impulsades per les colles de Carnaval, esdevindrà també l’escenari dels concerts de fires, que enguany portaran a Roses a Bongo Botrako, Doctor Calypso i Mojinos Escozios, entre d'altres.
07/08/2013 10:30 -    

Els concerts de barraques

 

La programació de la Festa Major d’enguany aplega propostes de caire molt variat pensades en la participació i diversió de tots els públics. Les nits estaran marcades pel programa de les fires i barraques, que enguany seran escenari dels concerts de The Bazaga's (13 agost), Planeta 13 i Bongo Botrako (14 agost), Rumba Tramuntana (dia 15), Oques Grasses i Doctor Calypso (dia 16) i Roadhouse i Mojinos Escozíos, tancant la festa el dia 17 d'agost. Tots els concerts són gratuïts.  

Festes i Tradicions

 

En l’apartat de festes populars i tradicions, diverses activitats tornaran a envair els carrers de la població, com és el cas de les matinades i cercaviles de gegants, les audicions de sardanes, els castellers, els balls populars, la Festa de les Cucanyes, la missa internacional Oikoumene, el lliurament de la Dracma de Plata de Roses, les danses tradicionals, o l'espectacle de focs artificials de fi de festa (que enguany passen a celebrar-se el dia 18 en comptes del 15, com a acte de cloenda de la Festa Major).  

Competicions esportives que ja són històriques  

 

L’apartat esportiu també tindrà una forta presència, amb la realització de tornetjos que, per la seva extensa trajectòria, han assolit ja la categoria d’històrics. És el cas de la Travessia de natació al Port de Roses, que enguany arriba a la seva 77a edició, el Trofeu de Petanca de Festa Major (37a edició), o el 22è Campionat local de vòlei platja.

 

Fires i actes infantils

 

L’espai firal de l’antic càmping Bahía obrirà les seves atraccions i barraques (un total de 14, gestionades per les colles de Carnaval de Roses), el dimarts 13 d’agost a partir de les 20 h, obrint cada dia a la mateixa hora fins al diumenge 18 d’agost (inclòs). Per la seva banda, la plaça Catalunya allotjarà la Fira d’Artesania del 15 al 18 d’agost.

 

Per als més petits, espectacles d’animació, activitats familiars a la Ciutadella, festa de l’espuma i cercaviles, són algunes de les activitats programades.

 

Un estalvi de 7.500 €

 

D’acord amb l’actual context econòmic, i com ve succeint en els darrers anys, l’Àrea de Festes del consistori rosinc ha parat una molt especial atenció a reduir al màxim els pressupostos de les distribucions, serveis i contractacions de la festa major d’enguany. Així, tot i mantenir la programació, el consistori ha aconseguit rebaixar el pressupost destinat a la Festa Major en més d'un 5% respecte l'any 2012, passant dels 151.000 € als 143.500 €.

  

4.000 revistes i 5.000 programes de Festa Major

 

Per donar a conèixer tota la programació, l’Ajuntament ha editat un total de 5.000 programes de mà de la Festa Major, i 4.000 revistes. Aquesta darrera, a més del programa detallat d'activitats, presenta diferents articles sobre art monetari rosinc, el Castell de la Garriga, la transformació del restaurant elBulli a elBulli foundation, arquitectura moderna de Roses, un recull fotogràfic pertanyent a la col·lecció Benet Fonolleras, i els poemes guanyadors de la passada edició dels Jocs Florals de Roses.

Tant el programa com la revista de Festa Major es poden trobar a l’Ajuntament, a l’Oficina de Turisme i a la Biblioteca Municipal, així com a diferents equipaments i establiments del municipi.

 

Podeu consultar la programació i revista a l'enllaç adjunt:

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document