La Badia de Roses entra a formar part del Club de les badies més belles del món

El passat dijous 26 de maig, els municipis de Roses, Castelló d’Empúries-Empuriabrava, Sant Pere Pescador i L’Escala-Empúries varen presentar la candidatura de sol·licitud d’admissió de la Badia de Roses davant l’assemblea general del 7è Congrés del Club de les Badies Més Belles del Món, realitzada al Senegal. La votació dels representants de les badies membres del Club va atorgar la màxima puntuació a la badia de Roses, aprovant així la seva adhesió que es formalitzarà l’any 2012.
Badia de Roses

Badia de Roses

30/05/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El congrés anual dels membres del Club de les Badies més Belles del Món, club apadrinat per la Unesco i que té com a objectiu essencial la promoció del turisme amb una orientació de salvaguarda i de posada en valor del patrimoni de les badies membres, es va celebrar del 22 al 26 de maig passats a la Badia Siné Saloum – Toubacouta, al Senegal.

Durant la celebració del congrés, representants dels municipis integrants de la Badia de Roses varen presentar la seva candidatura, fent una exposició de la riquesa patrimonial de la Badia de Roses, tant a nivell cultural com natural, davant els més de 500 assistents a l’assemblea.

Les 17 badies membres del Club encarregades de prendre la decisió, varen realitzar una votació secreta i varen atorgar la màxima puntuació a la Badia de Roses, per davant d’altres tres badies candidates: Badia de La Baule (França), Badia de Horta (Azores – Portugal) i Badia de Jounieh (Líban). Només la Badia de Fort de France (Martinique – França) va igualar la puntuació de la Badia de Roses.

Entre els aspectes valorats per a l’elecció de la badia de Roses, s’han tingut molt en compte l’existència de tres parcs naturals, els jaciments arqueològics, més de 45 quilòmetres de platges de gran qualitat –diverses d’elles distingides amb les certificacions europees de qualitat ambiental EMAS-, la gastronomia, la gran diversitat d’opcions en esports nàutics, terrestres i aeris, etc...

La Badia de Roses, doncs, entra a formar part d’aquest Club internacional i la seva adhesió es formalitzarà a l’Assemblea General del Club de les Badies Més Belles del Món que se celebrarà l’any 2012.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document