L’Ajuntament de Roses ofereix el servei d’identificació digital

Des d'ahir, el Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Roses ofereix un nou servei que permet als usuaris l’obtenció de la identificació digital (idCAT), gràcies a la qual els usuaris poden fer tràmits amb les administracions d’una forma segura i totalment vàlida jurídicament.
Servei d'Atenció al Ciutadà

Servei d'Atenció al Ciutadà

10/07/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els procediments administratius electrònics i telemàtics requereixen aportar un conjunt de garanties mínimes, tant en la fase de preparació de documents, com en la seva transmissió i recepció. Gràcies a la introducció de la identitat digital, els ciutadans poden fer tràmits i gestions des d’internet (com, per exemple, la declaració de renda), amb la mateixa validesa jurídica que la tramitació presencial o en paper.

Davant el fet que per obtenir la identificació digital calia desplaçar-se fins a altres poblacions com Girona, el consistori rosinc ha signat un conveni de col·laboració amb l’Agència Catalana de Certificació, que li permet oferir aquest servei des del mateix municipi.

Després de la preparació prèvia i de superar un període de proves, el servei d’identificació digital es va posar en marxa ahir dilluns. El sistema, molt senzill, només requereix que l’usuari es personi a les oficines municipals per gestionar i validar la seva identitat digital.

Amb aquest sistema, s’assegura també la integritat i la confidencialitat de les transaccions electròniques, garantint la identitat dels ciutadans.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document