L'historiador Ramon Sarobe parla dels setges de Roses en el marc de l'actual exposició de la sala Ca l'Anita

El proper divendres 6 de març, la sala d'exposicions Ca l'Anita acollirà una nova conferència inclosa dins el cicle “Roses, un poble amb molta història”, organitzada per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses. En aquesta ocasió, l'historiador Ramon Sarobe parlarà sobre “Els setges de la Ciutadella de Roses”.
04/03/2015 12:15 -    

El canvi d'escenari d'aquest acte -les conferències del cicle sempre tenen lloc al Teatre Municipal-, respon a la idoneïtat de la mostra que acull actualment la sala de Ca l'Anita. Sota el títol “El setge de Roses”, la sala d'exposicions mostra una selecció de rajoles, plafons i socarrats de la Col·lecció Mascort, entre els quals destaca el plafó ceràmic que testimonia el setge a la vila de Roses del 1645 per part de les tropes franceses.

 

Aquesta peça serà, doncs, el punt de partida amb el qual Ramon Sarobe iniciarà la seva xerrada sobre els setges viscuts a Roses, fent una recorregut per la història de la població des de 1645 fins al setge de 1808.

 

Sarobe és llicenciat en història medieval per la Universitat de Barcelona. Ha estat arxiver i documentalista del Museu d’Història de Catalunya i ha participat en la catalogació de nombrosos fons documentals medievals i moderns.

 

El cicle 'Roses, un poble amb molta història', nasqué l'any 2013 amb l'objectiu de completar la programació del cicle de conferències 'Propostes de país per a un nou temps', amb la incorporació d'un bloc temàtic centrat en la història, patrimoni i personatges rellevants del municipi.

 

La conferència tindrà lloc a les 20.30 h.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document