L'INCASÒL treu a licitació les obres per a la reforma de dues casamates del Baluard de Sant Andreu

L'Institut Català del Sòl ha publicat l'anunci per a la contractació de les obres necessàries per dur a terme la restauració de dues casamates situades en el sector oest del Baluard de Sant Andreu, al recinte arqueològic de la Ciutadella de Roses. El projecte té per objectiu la reforma i adequació d'aquest espai com a magatzem arqueològic.
27/02/2015 11:25 -    

Les obres compten amb un pressupost de 248.000 € i suposaran uns treballs de vuit mesos de durada. Les empreses interessades a concórrer en aquesta contractació poden presentar les seves ofertes fins al 6 de març. Aquest projecte està inclòs dins el programa de l'1% cultural que la Generalitat destina a la rehabilitació de nucli antics i patrimoni històric de tot Catalunya. Enguany, la Ciutadella de Roses ha estat un dels monuments escollits com a receptor d'aquest finançament.

 

El baluard de Sant Andreu forma part del recinte emmurallat modern de la Ciutadella de Roses i es troba a l’angle nord-est de la fortificació, entre el Baluard de Sant Jaume i la Porta de Terra. L'estructura original del baluard es coneix gràcies a la planimetria militar conservada, on s'aprecien les casamates destinades a la defensa complementària dels baluards destinades a albergar peces d'artilleria.

 

Les del Baluard de Sant Andreu són les úniques casamates que s'han conservat a la Ciutadella fins a l'actualitat. El consistori ha projectat la seva recuperació per a ús com a magatzem del parc arqueològic, apte per allotjar de manera ordenada i amb condicions controlades de salubritat i clima els materials procedents dels treballs de recerca efectuats en el mateix recinte.

 

Les obres previstes suposaran la reconstrucció de la coberta d'una de les casamates i l'arranjament de l'encara existent, l'aïllament de les construccions i la pavimentació de tot l'espai interior, així com la dotació dels sistemes de climatització, ventilació, electricitat i aigua, en previsió a la seva posterior connexió a les xarxes de serveis que s'instal·laran per dotar de subministrament el recinte.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document