Roses continua els cicles de conferències per tercer any consecutiu

Roses continua apostant pels cicles de conferències amb l’objectiu d’anar posant llum sobre el procés en el qual està inmers Catalunya en aquest moment, per un costat, i els aspectes, fets o històries que ha viscut el municipi, per l’altra. “Propostes de país per a un nou temps” i “Roses, un poble amb molta història”, respectivament, són els títols dels dos cicles.
24/09/2014 11:05 -    

El proper 26 de setembre, el Teatre Municipal de Roses acollirà la primera conferència, impartida per Xavier Hernández Cardona, sobre la guerra de successió, i enmarcada dins el cicle de “Roses, un poble amb molta història”. Xavier Hernández, nascut a Barcelona, és Doctor de la Universitat de Barcelona, especialitzat en la història militar de Catalunya.

 

La segona conferència d’aquest mateix cicle serà el 14 de novembre, també al Teatre de Roses, com totes les que es programen. Queralt Soler, Doctora en història contemporània, ha centrat els seus estudis en la Guerra Civil Espanyola, la repressió i l’exili. Presentarà a Roses la conferència “Les cartes dels presoners de la Pelosa”.

 

L’última conferència d’aquest cicle, anirà a càrrec de Jordi Cassassas, catedràtic d’Història de la Universitat de Barcelona i president de l’Ateneu Barcelonès. Parlarà de la “Mancomunitat i el Catalanisme polític, el dia 12 de desembre.

 

Pel que fa al cicle “Propostes de país per a un nou temps”, la primera conferència serà el 3 d’octubre, i anirà a càrrec de Xavi Xirgo, qui va estudiar humanitats i té una llarga trajectòria en el món periodístic. Director del diari El Punt/Avui i professor associat de la Universitat de Girona. Parlarà dels mitjans de comunicació en el context actual del país.

 

Eliseu Climent, conegut per la seva implicació en la defensa de la cultura catalana, és promotor cultural i empresari de l’àmbit editorial del País Valencià, i una gran trajectòria política des de ben jove, parlarà del procés en els Païssos Catalans. La seva conferència serà el 17 d’octubre.

 

I per acabar el cicle, tindrem el magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona, el jutge Santiago Vidal, qui recentment ha publicat el llibre “Justicia Ciutadana. Per una nova justícia catalana.” El magistrat tancarà el 29 d’octubre, amb la conferència que porta per títol “Com serà la constitució catalana”, les propostes de país que des de Roses es venen impulsant, ara ja fa tres anys.

JPEG image icon cartell-conferencies-pais_tardor-2014 (1).jpg — JPEG image, 256 KB (262643 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document