Roses supera amb èxit l'auditoria de seguiment dels certificats EMAS i ISO 14001 per a les seves platges i cales

Les platges, cales i el passeig Marítim de Roses han superat amb èxit el procés anual d'auditoria i verificació de seguiment de les certificacions mediambientals de la Unió Europea EMAS i ISO 14001 que tenen atorgades. L'Ajuntament de Roses celebra aquesta revalidació de la qualitat ambiental del seu entorn marítim, la qual s'avala la gestió que es realitza de platges i cales des del municipi.
10/12/2014 12:20 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Roses va ser el primer municipi de Catalunya a obtenir el certificat de la Unió Europea d’ecogestió i ecoauditories (EMAS) i la normativa internacional ISO 14001 -ambdós reconeguts internacionalment-, fita que assolí l’any 2003 per a part de les seves platges urbanes. Des de llavors, l’aposta pel manteniment i ampliació d’aquests rigorosos certificats com a garantia de la qualitat ambiental del municipi ha estat una constant, tal i com demostra el fet que la certificació s’hagi ampliat progressivament a la totalitat de platges urbanes de la població, al Port Esportiu i, finalment, a les seves cales del Cap de Creus.

 

Aquestes distincions es van obtenir després d’un complet procediment d’avaluació ambiental que es manté amb controls anuals de seguiment, tal i com acaba de succeir amb els espais certificats de Roses: passeig Marítim; platges de Santa Margarida, Salatar, Rastrell, La Nova, la Punta, Palangrers, Canyelles, Bonifaci i Almadrava; i cales Murtra, Rustella, Calís, Montjoi, Calitjàs, Pelosa, Canadell i Jòncols.

 

La importància de l’EMAS i la ISO 14001 radica en el fet que, d’una banda, garanteixen la qualitat actual de les platges, alhora que comporten un autèntic compromís per al seu òptim manteniment en el futur, gràcies a mesures de minimització de residus, d’estalvi de recursos i de sistemes de control d’incidències. Per aconseguir-ho, l’Ajuntament de Roses programa cada any l’anomenat Sistema de Gestió Ambiental, que marca les línies d’actuació i el programa de millores a implantar.

 

El Sistema de Gestió Ambiental regula doncs, cada any, la totalitat dels serveis i de les activitats que tenen lloc a les platges, cales i passeig del municipi, tant durant la temporada d’estiu com de manera permanent. La regulació engloba els serveis de neteja, la recollida de residus de les aigües de bany, el manteniment de les instal·lacions (dutxes, enllumenat, xarxa de distribució d’aigua potable, xarxa de clavegueram...), la jardineria, el manteniment dels sanitaris públics, el servei de salvament i socorrisme i les concessions de temporada (bars, restaurants, expenedors de begudes, lloguer de patins i caiacs, lloguer de gandules i para-sols, esports nàutics a vela, excursions en vaixell…), de manera que tots ells mantinguin un comportament ambiental correcte.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document