Terra de la Ciutadella de Roses per plantar el roure del Tricentenari

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i els regidors Marc Danés i Carles Pàramo, han recollit aquest matí la terra del recinte arqueològic de la Ciutadella que serà enviada al comissariat del Tricentenari 1714/2014, per participar en l'acte de plantació del roure del Tricentenari que tindrà lloc el proper 2 de març a Montserrat.
06/02/2014 12:15 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’any 1714 Catalunya va viure un dels moments més decisius de la seva història. Ara al 2014, 300 anys després, el departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya ha creat el comissariat del Tricentenari per organitzar diferents actes en commemoració d'aquesta efemèride. Una de les propostes per al mes de març és plantar un roure a la muntanya de Montserrat, concretament dins dels terrenys de l’antic convent de Santa Cecília, amb terra arribada de tots els municipis de Catalunya.

A Roses, ha estat la Ciutadella -testimoni de les diferents ocupacions històriques de la població des de la fundació de la colònia grega de Rhode (s.IV a.c), fins al segle XX-, l'indret seleccionat per a aquesta simbòlica recollida de terra.

El roure del Tricentenari vol representar la voluntat de ser d’un poble i té per objectiu recordar a les generacions futures el compromís del passat amb el futur. Aquesta aportació simbòlica de tots els ajuntaments de Catalunya vol ser emblema de la força del país ja que el roure creixerà amb la terra de totes les viles i ciutats de Catalunya com a símbol d’unitat i fermesa. L’acte tindrà lloc el 2 de març a les 12.30h amb la presència de l’Abat del Monestir de Montserrat, el Reverendíssim Dom Josep Maria Soler, que amb la benedicció del roure segellarà aquest acte.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document