16 propostes ciutadanes dels Pressupostos Participatius 2023, a votació del 30 d’octubre al 15 de novembre

La convocatòria de Pressupostos Participatius 2023 a Roses encara aquesta tardor la seva fase final, amb l’obertura del període de votació entre el 30 d’octubre i el 15 de novembre. Aquest migdia han estat presentades les 16 propostes finalistes i el procediment que permetrà, a tots els veïns i veïnes majors de 16 anys, escollir a quina proposta volen destinar 300.000€ de la partida d’inversions del pressupost municipal.
18/10/2023 13:26 -    

Francesc Coral, responsable de l’empresa Mirada Local, empresa Mirada Local -assessoria encarregada del procés participatiu- ha explicat que "ara, l’Ajuntament sotmet a votació i decisió popular un total de 16 actuacions sorgides d’entre les 124 propostes que els ciutadans i ciutadanes de Roses van presentar del 14 al 28 d’abril d’enguany. Al llarg dels darrers mesos tots aquests projectes han estat valorats i quantificats pels serveis tècnics municipals; i, en total, són 16 les actuacions que compleixen els criteris tècnics i passen a la fase final de votació".

 

Joana Pérez, regidora d’Economia i Hisenda, ha donat el detall de les 16 propostes finalistes i ha explicat que "tes persones que van presentar alguna proposta que no hagi estat inclosa a la fase final, poden consultar els motius tant a la web tudecideixesroses.cat, com al SAC de l’Ajuntament. Igualment, ha indicat, una part dels projectes desestimats corresponien a treballs de manteniment que ja són propis de l’Ajuntament".

 

Etre les propostes predominen les que fan referència a millores urbanístiques, com ara la plantació d’arbrat als carrers Arquitecte Gaudí i Pere III, o la remodelació dels carrers Gravina, Puigrom, Pare Claret, Francesc Macià i de la plaça del Rei. Altres estan dirigides a l’oci o la pràctica esportiva, com ara la instal·lació de gronxadors a l’skatepark, la creació de zones verdes amb taules de pícnic, la creació de pistes de bàsquet, futbol i padbol, o l’adequació d’un carril de vianants a la carretera de les Arenes per caminar fins a la bassa d’en Ponac. Per últim, altres millores fan referència a l’adequació tèrmica de les escoles públiques per fer més suportables les onades de calor, a la col·locació de lletres de Roses al passeig Marítim, a la instal·lació d’una estàtua anomenada "Els enamorats" i a la dotació de vehicles per a la Policia Local.

 

Al web www.tudecideixesroses.cat es poden consultar totes les actuacions ciutadanes classificades segons si han passat a la votació final o si han estat desestimades al no complir algun/s dels requisits establerts en les bases de la convocatòria, així com la inversió prevista per a cadascuna de les finalistes.

 

Ester Navas, regidora de Govern Obert, ha explicat el procediment de votació, que s’estendrà del 30 d’octubre al 15 de novembre, ambdós dies inclosos. Cada veí i veïna podrà escollir un màxim de tres propostes entre els 16 projectes finalistes, a través del web www.tudecideixesroses.cat. Podran votar totes les persones empadronades a Roses que tinguin 16 anys o més. En el moment de la votació caldrà identificar-se amb el DNI o NIE.

 

La regidora ha destacat la importància del projecte de Pressupostos Participatius, "que valorem molt positivament perquè permet que sigui la ciutadania de Roses qui decideixi en quins projectes s’invertiran aquests 300.000 €. La fase inicial del procés ha tingut molt bona participació i animem a tots els rosincs i rosinques a votar els projectes que més li agradin. Tenim moltes ganes de conèixer quina és l’elecció del poble de Roses".PROPOSTES FINALISTES

 

TÍTOL DE L’ACTUACIÓ

 

COST ESTIMAT

 

1. Instal·lar gronxadors a la zona de l'skatepark.

 

60.000 €

2. Plantar arbres en aquells carrers que no n'hi hagi, com per exemple al carrer Arquitecte Gaudí o el carrer Pere III.

110.000 €

3. Col·locar les lletres de Roses al passeig marítim perquè els turistes puguin fer-se fotos com en altres ciutats.

50.000 €

4. Projecte de reurbanització de les voreres del carrer Puig Rom, entre el carrer Francesc Macià i el carrer Jaume I.

300.000 €

5. Ampliar la pista actual de bàsquet per tal de fer-hi tres pistes transversals amb sis cistelles. I, a la vegada, habilitar una pista de ‘futbito’ col·locant dues porteries.

100.000 €

6. Remodelació de la Plaça del Rei.

300.000 €

7. Transformar un tram del carrer Gravina per convertir-lo en un carrer pla similar al carrer Puig Rom.

300.000 €

8. Instal·lar en algun punt una estàtua anomenada ‘Els enamorats’.

30.000 €

9. Habilitar alguna pista més de futbol o futbol sala, si cal, eliminant alguna pista de petanca.

150.000 €

10. Habilitar un carril de vianants a la carretera de Les Arenes per tal que sigui més fàcil caminar fins a la bassa.

300.000 €

11. Construir pistes de padbol cobertes a la pista annexa del pavelló.

200.000 €

12. Acabar d'arranjar el carrer Francesc Macià, des del carrer Gravina fins la Gran Via.

300.000 €

13. Reurbanitzar el carrer Pare Claret, des de la Riera Ginjolers fins al carrer Francesc Macià, i convertir-lo en zona 20.

300.000 €

14. Dotar amb més i millors vehicles a la Policia Local.

50.000 €

15. Habilitar un parc amb zones verdes i taules de pícnic.

50.000 €

16. Adequar tèrmicament les escoles públiques per fer més suportables les onades de calor.

300.000 €

 

Podeu consultar les propostes desestimades aquí

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document