17 municipis de l’Alt Empordà presents al 2n Saló de Senderisme i BTT de Portvendres

El proper cap de setmana, 14 i 15 d’octubre, se celebra a Portvendres el segon “Salon Rando & VTT en Pays Catalan”, que enguany presenta com a novetat l’obertura del certamen a la bicicleta tot terreny. Roses serà present amb un estand informatiu juntament amb 16 municipis més de l’Alt Empordà, on es presentarà el territori i el projecte Interreg POCTEFA 2014-2020, basat en el turisme sostenible i transfronterer.
10/10/2017 19:34 -    
L’obertura del Saló a la pràctica de la BTT suposarà la presència de tot tipus de professionals com oficines de turisme, clubs i associacions de senderisme/btt, fabricants d'equipacions de roba, eines i accessoris, entre d’altres.
Roses i Llançà encapçalen l’estand d’informació de l’Alt Empordà, on a part de disposar d'informació sobre els 17 municipis i la comarca, es presentarà als visitants del Saló el projecte INTERREG POCTEFA 2014-2020 "ITAM" (Itineraris turístics Alberes Mediterrani-Turisme sostenible en un context transfronterer).
L’objectiu del mateix és reforçar la cooperació entre els agents turístics del territori, públics i privats, d’un costat i altre de la frontera amb l’objectiu de posar en valor i crear producte de turisme sostenible a l’entorn dels itineraris transfronterers, que afavoreixin el creixement econòmic i territorial i el seu posicionament i comercialització en els mercats internacionals.

El que es pretén és
optimitzar les estructures consolidades al llarg dels anys vinculades a la promoció del senderisme, cicloturisme i activitats aquàtiques, que ja tenen notorietat en el mercat, i consolidar aquest territori com un destí de referència internacional, especialment als mercats europeus. Les principals línies del projecte son les següents:
 • Potenciar el sender litoral GR92 com una infraestructura de referència de les grans vies de senderisme transeuropees i al mateix temps, promoure la descoberta dels territoris de l’interior a través de la promoció de les xarxes d’itineraris i senders que hi connecten aprofitant les infraestructures de mobilitat sostenible existents.

   

 • Consolidar la cooperació públic-privada entre els actors turístics dels territoris per fomentar la capacitació transfronterera a aquesta estratègia de turisme sostenible.

   

 • Contribuir a crear nous productes turístics treballant en xarxa amb operadors especialitzats i entitats de referència a nivell europeu i desenvolupant una estratègia de promoció i suport a la comercialització d’aquests productes als principals mercats europeus.

Cal destacar que aquest projecte ha estat presentat a la convocatòria dels ajuts europeus Interreg Poctefa. Els socis per part dels organismes francesos sónPays Pyrenées Mediterranée i Communauté des Communes Albères Côte Vermeille i per la part catalana hi ha la Diputació de Girona com a cap de fila amb els 17 municipis de l’Alt Empordà. Aquests municipis són: Cadaqués, Cantallops, Capmany, Colera, El Port de la Selva, Espolla, Garriguella, La Jonquera, Llançà, Pau, Palau-Savardera , Portbou , Rabós d'Empordà, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg

Accions del document