20 artistes despullen les seves obres a Ca l’Anita en la mostra 'Esfullar roses' del col·lectiu Empordoneses

Del 22 de març al 28 d’abril, Ca l’Anita de Roses rep la mostra 'Esfullar roses', mostra del col·lectiu Empordoneses i comissariada per Pilar Ferrés i Jaume Geli, que presenta obres d’una vintena d’artistes on arts plàstiques i literatura es nodreixen mútuament. La inauguració tindrà lloc divendres 22 de març, a les 19 h.
13/03/2024 09:39 -    

Sota la influència de la diada de Sant Jordi, Ca l’Anita apropa un any més les arts plàstiques a les lletres. Una vintena d’artistes de diferents disciplines amb lligams amb l’Empordà, han gestat per a Esfullar roses, una obra plàstica que provoca una peça escrita: vint textos que connecten les propostes visuals i plàstiques amb les essències que les han pogut gestar.

 

Per a Pilar Ferrés, comissària de l’exposició, "les arts visuals i plàstiques, com la música o com les arts escèniques, no tenen perquè limitar-se a un cicle tancat de nodriment; hi ha un món infinit de possibilitats d’aproximacions, d’enllaços i d’interseccions, entre els quals escollim la literatura. La paraula, com a unitat significativa i simbòlica alhora, ofereix als artistes l’oportunitat de desenvolupar les seves obres des del concepte a l'objecte. Seria quelcom semblant a rebre llavors i obtenir-ne flors. Amb la continuació que donem a aquest moviment, via la literatura, via la reflexió escrita de diferents pensaments que ens generen les obres, esfullem aquestes flors i ens quedem amb les seves essències".

 

En el cas de la mostra Esfullar roses, s’ha fet la petició a cada artista d’esfullar les seves obres de pètals esteticistes i anar a cercar l’essència del seu treball. I no com un exercici lúdic, sinó com una comprovació individual i col·lectiva de l’estat de les nostres arrels.

 

El catàleg de l’exposició mostra bé aquesta comunió entre obres visuals i plàstiques amb pensaments escrits fruit del plantejament inicial del projecte, però també amb els textos d’en Jaume Geli, escrits després de la recepció de cada una de les obres.

 

Segons Geli, "l’exposició podria tancar perfectament un cicle obert el 2020 amb ‘23 espines’ i que anualment ha apostat per l’acció col·lectiva i múltiple d’artistes i de disciplines. Al rerefons d’aquestes convocatòries s’hi podria trobar la persecució d’un increment de l’autoestima del nostre sector; d’una eclosió espontània de la manifestació artística, potent i sense processar; d’una aportació a l’art des de la voluntat i l’altruisme. Amb projectes com aquest perseguim la col·lectivitat com a valor, per la senzilla raó de permetre’ns crear, ni que sigui una vegada, de manera associada".

 

Els artistes que participenb en la mostra Esfullar roses són: Anna Bahí, Anna Agustí, Hontangas, Tatiana Blanqué, Cia. El Paller (Emma Teixidor i Dolo Yglesias), Joanic, Marta Darder, Marta Darnés, Andrea Ferrés, Dolors García, Jordi Gich, Paki Goikoechea, Manel Gràvalos, Patricia Maseda, Fiona Morrison, David Martínez, Núria Surribas, Torrent Pagès, Petra Vlasman, Michelle Wilson, Pilar Farrés i Jaume Geli.

 

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dia 22 de març a les 19 h. Es podrà visitar fins al 28 d’abril, de dilluns a diumenge, de 10 h a 13.30 h i de 17 h a 19.30 h.  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document