3a Jornada Tècnica Agroalimentària dedicada a l’oli d’oliva verge extra i la sostenibilitat en la viticultura
L’Àrea de Promoció Econòmica de Roses va encarregar a la Càtedra del Vi i de l’Oli de l’Empordà (CVOE) l’any 2024 un estudi exhaustiu exhaustiu de les varietats de vinya i l’olivera presents a Roses, des de les més antigues, a les varietats tradicionals o autòctones i a les noves varietats, amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement d’aquests cultius i d’impulsar la posada en valor del patrimoni agrícola de Roses i del seu paisatge.
Fruit d’aquesta col·laboració, ambdós entitats organitzen jornades per difondre els coneixements i resultats de les investigacions dutes a terme, a través de xerrades dirigides a professionals i productors del sector, investigadors i públic general. Enguany, s’ha organitzat un cicle de tres jornades, la tercera de la qual tindrà lloc el proper divendres 21 de novembre.
Ponències especialitzades sobre oli i viticultura
La primera conferència de la jornada de divendres anirà a càrrec d’Àngels Calvo Fandos, cap del Panel de tast oficial d’olis verges d’oliva de Catalunya, que parlarà sobre la tasca del panel en l’obtenció d’olis d’oliva verge extra de qualitat i sobre les característiques pròpies dels olis de la DOP Empordà. Prendrà el relleu Defí Sanahuja, director tècnic de viticultura i d’enologia del Grup Perelada & Chivite, que impartirà una conferència dedicada a la sostenibilitat en vinya i vi, amb especial focus en el reg a la vinya.
Actuaran com a moderadors de les conferències Jesús Francés Ortega (Universitat de Girona INTEA i CVOE) i Carlota Pena Casacuberta (enòloga i viticultora de Vinyes d’Olivardots), respectivament.
Reconeixement a joves investigadors i empreses del territori
La jornada continuarà amb la projecció d’un resum dels treballs finalistes dels Premis de Treballs de Recerca de BAT i CF i el lliurament de diplomes als guanyadors i guanyadores. Tot seguit, es lliuraran els Premis de reconeixement de la Universitat de Girona–Càtedra VOE i de l’Ajuntament de Roses a empreses vinculades a les denominacions d’origen del vi i de l’oli
Tast final de productes de qualitat de l’Empordà
Un cop finalitzada la jornada, els assistents podran gaudir d’un refrigeri i d’un tast d’olis d’oliva verge extra de la DOP Oli de l’Empordà, acompanyats de vins de la DO Empordà, posant en valor el producte de proximitat i la qualitat agroalimentària del territori.
Podeu consultar horaris i programa complet en el document adjunt.
Programa Cicle de jornades agroalimentàries. 3ª jornada vf3 (2).pdf
—
Document PDF,
446 KB (456986 bytes)
Accions del document
