3a Jornada Tècnica Agroalimentària dedicada a l’oli d’oliva verge extra i la sostenibilitat en la viticultura

El proper divendres 21 de novembre, el Teatre Municipal de Roses acollirà la 3a Jornada Tècnica Agroalimentària organitzada per l'àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament conjuntament amb la Càtedra del Vi i de l'Oli de l'Empordà. Tindrà lloc de 16 a 19 hores i reunirà especialistes, productors, estudiants i representants institucionals per aprofundir en el coneixement i la innovació dels sectors de l’oli i del vi.
14/11/2025 11:10 -    

L’Àrea de Promoció Econòmica de Roses va encarregar a la Càtedra del Vi i de l’Oli de l’Empordà (CVOE) l’any 2024 un estudi exhaustiu exhaustiu de les varietats de vinya i l’olivera presents a Roses, des de les més antigues, a les varietats tradicionals o autòctones i a les noves varietats, amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement d’aquests cultius i d’impulsar la posada en valor del patrimoni agrícola de Roses i del seu paisatge.

 

Fruit d’aquesta col·laboració, ambdós entitats organitzen jornades per difondre els coneixements i resultats de les investigacions dutes a terme, a través de xerrades dirigides a professionals i productors del sector, investigadors i públic general. Enguany, s’ha organitzat un cicle de tres jornades, la tercera de la qual tindrà lloc el proper divendres 21 de novembre.

 

Ponències especialitzades sobre oli i viticultura

 

La primera conferència de la jornada de divendres anirà a càrrec d’Àngels Calvo Fandos, cap del Panel de tast oficial d’olis verges d’oliva de Catalunya, que parlarà sobre la tasca del panel en l’obtenció d’olis d’oliva verge extra de qualitat i sobre les característiques pròpies dels olis de la DOP Empordà. Prendrà el relleu Defí Sanahuja, director tècnic de viticultura i d’enologia del Grup Perelada & Chivite, que impartirà una conferència dedicada a la sostenibilitat en vinya i vi, amb especial focus en el reg a la vinya.



Actuaran com a moderadors de les conferències Jesús Francés Ortega (Universitat de Girona INTEA i CVOE) i Carlota Pena Casacuberta (enòloga i viticultora de Vinyes d’Olivardots), respectivament.

 

Reconeixement a joves investigadors i empreses del territori

 

La jornada continuarà amb la projecció d’un resum dels treballs finalistes dels Premis de Treballs de Recerca de BAT i CF i el lliurament de diplomes als guanyadors i guanyadores. Tot seguit, es lliuraran els Premis de reconeixement de la Universitat de Girona–Càtedra VOE i de l’Ajuntament de Roses a empreses vinculades a les denominacions d’origen del vi i de l’oli

 

Tast final de productes de qualitat de l’Empordà

 

Un cop finalitzada la jornada, els assistents podran gaudir d’un refrigeri i d’un tast d’olis d’oliva verge extra de la DOP Oli de l’Empordà, acompanyats de vins de la DO Empordà, posant en valor el producte de proximitat i la qualitat agroalimentària del territori.



Podeu consultar horaris i programa complet en el document adjunt.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document