45 proveïdors identifiquen i difonen les qualitats del llobarro de Roses a través de les seves peixateries

La distribució d'etiquetes identificatives i fulletons per a la promoció del llobarro d’aqüicultura de la badia de Roses iniciada el passat mes de juny arriba ja a un total de 45 distribuïdors que, a través de les seves peixateries, fan arribar informació sobre la qualitat d’aquest producte als consumidor finals. L’acció s’emmarca dins el projecte de ‘Valorització i promoció del peix de la Llotja de Roses’ impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses i la Confraria de Pescadors de Roses en el marc dels ajuts concedits pel Grup d’Acció Local Pesquer- GALP Costa Brava, que té com a objectiu la posada en valor de les 7 espècies de peix pròpies de la Llotja de Roses: llobarro, lluç, pop blanc, canana vera, sorell, sèpia i maire.
24/11/2023 10:11 -    

El projecte de difusió del llobarro d’aqüicultura consisteix en la distribució en els punts de venda, a través de cada capsa de llobarro que comercialitza la Confraria de Roses, d'etiquetes i fulletons que expliquen el procés de cria i la qualitat del producte que s’aconsegueix. Fins al moment, són 45 els distribuïdors (principalment de les comarques gironines, però també de Barcelona i Madrid), que reparteixen aquest material entre els seus punts de venda, fent que arribi als consumidors finals.


L’altra acció del projecte ‘Valorització i promoció del peix de la Llotja de Roses’ és la promoció del llobarro d’aqüicultura i 6 espècies més a través de la distribució de 40.000 estovalles il·lustrades a restaurants rosincs, o l’edició de càpsules informatives que es difonen a les xarxes socials sobre característiques, temporada i qualitats culinàries de cada espècie.

 

Lluç, sorell i pop blanc encapçalen la llista de captures a Roses

De les 911 tones de peix comercialitzades per la Confraria de Roses durant l’any 2022 (amb una facturació total de 7,5 milions d’euros), les espècies capturades en estat salvatge més venudes són el lluç (141.866 kg), el sorell (75.334 kg) i el pop blanc (73.311 kg). Amb més de 50.000 kg capturats, trobem la maire, la gamba blanca i la canana vera i, per sobre dels quaranta mil kg, la gamba rosada. Quant a facturació l’espècie que aporta una major font d’ingressos a la Confraria és la gamba rosada amb quasi 2 milions d’euros, seguida pel lluç i la gamba blanca amb uns 900.000 €.114 tones de llobarro comercialitzat a Roses

Per la seva banda, l’activitat aqüícola d’espècies cultivades -llobarro, orada i musclos-, cada cop representen una part més rellevant del volum de captures i de la facturació. L’any 2022, el volum venut de llobarro d’aqüicultura de Roses va ser de 114 tones.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document