50 competicions nàutiques en 5 anys a Roses generen un impacte econòmic de 3’5 milions

Roses s’ha consolidat com a referent dels esports nàutics i el GEN Roses (Grup d’Esports Nàutics), el club que organitza els esdeveniments nàutics al municipi en col.laboració amb l’Estació Nàutica Roses – Cap de Creus i l’Ajuntament de Roses, s’ha convertit en punter a l’Estat espanyol en nombre d’esdeveniments i pel que fa a la qualitat de les competicions que impulsa. Els números ho avalen: en els últims cinc anys el GEN Roses ha organitzat 50 esdeveniments d’àmbit nacional i internacional. En aquest període l’augment ha estat progressiu. S’ha passat de dues competicions l’any 2010 a divuit aquest 2014. Un potent calendari de competicions nàutiques que té per objectiu atraure turisme durant tot l’any ja que la majoria dels campionats es duen a terme entre els mesos d’abril i octubre. Cal recordar que a Roses amb una badia de 9 milles de diàmetre hi ha 330 dies l’any amb condicions de vent òptim per a navegar a vela.
27/11/2014 13:52 -    

Avui l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan; el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra; i el president del GEN Roses, Josep Maria Isern, han presentat, en roda de premsa a la seu del GEN, el balanç de les activitats realitzades pel club en els darrers cinc anys.

Impacte econòmic de 3’5 milions d’euros

Es calcula que els esdeveniments nàutics que s’han organitzat en els últims cinc anys a Roses han generat 21.700 estades que han representat un impacte economic al municipi i al seu entorn de 3’5 milions d’euros. Només les competicions programades durant aquest any han mobilitzat uns 2.000 participants i 1.500 acompanyants que s’han allotjat a Roses entre 1 i 7 dies en funció de la durada del campionat. El nombre de socis també ha crescut en els útlims cinc anys, en concret s’ha multiplicat per tres: s’ha passat de 250 l’any 2010 a 750 aquest any.Pel que fa a l’activitat esportiva que, a banda dels campionats, du a terme el club, aquest 2014, per exemple, s’han realitzat 850 cursos esportius durant el període estival. El GEN disposa de 150 persones inscrites en equips d’entrenament d’activitat continuada durant tot l’any amb puntes de fins a 250 persones durant l’estiu participant de forma simultania en algunes de les activitats que du a terme: vela lleugera, rem, windsurf, creuers, nàutica, moto nàutica, submarinisme i pesca esportiva. Aquest any les activitats esportives han experimentat un creixement del 21% respecte l’any passat, en especial la vela, el windsurf, el rem i la nàutica. Un percentatge que s’ha mantingut durant els darrers tres anys. Destaca també el bon paper que està portant a terme en campionats nacionals i internacional el regatista del club Marc Paré.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha destacat que “la quantitat i la qualitat d’esdeveniments que el GEN Roses ha estat capaç de portar a terme i el nom que van assolint són la demostració de que la unió d’entitats pot aconseguir grans objectius”.Seu d’estajos nàutics

L’objectiu del club de cares als propers anys és continuar treballant per portar al municipi competicions d’alt nivell per tal d’ arribar a més mercats. Actualment Roses es referent en el món del làser a nivell europeu. Un cop consolidat el projecte de Roses com a seu de grans competicions de vela, l’equip de treball que formen conjuntament l’Estació Nàutica Roses – Cap de Creus, el GEN i l’Ajuntament es marquen un nou repte que és convertir Roses en seu d’estajos nàutics i clínics de vela. “La idea és fer arribar aquest magnific marc que és la badia de Roses als liders d’aquest esport a Europa” destaca el president de l’Estació Nàutica, Miquel Gotanegra. “Nosaltres tenim una avantatge que des de finals de febrer fins a primers de desembre la badia de Roses és un espai magnífic per dur a terme aquest tipus d’entrenaments, hi ha llocs que en èpoques d’hivern i tardor ja no poden navegar” , afegeix Gotanegra. Roses disposa de tots els elements perque aquest projecte sigui un èxit: no nomes de la badia sinó les instalacions del port esportiu, instalacions poliesportives, piscina coberta, gimnasos i una gran varietat d’allotjament per tal d’acollir aquest tipus de turisme.

El president del GEN ha manifesat la seva satisfacció perquè “durant aquests anys hem consolidat el nostre principal objectiu: promoure a la població de Roses els esports nàutics. Hem creat una estructura tècnica d'alt nivell, hem engrescat molta gent a navegar i a nedar, cada setmana durant tot l'any molts veïns de Roses fan esport amb el GEN, tenim esportistes que ja estan al més alt nivell i equips de joves que entrenen per arribar a ser els campions de demà. Treballem perquè els esportistes de Roses siguin també un referent en les competicions”.Títol de Promoció de l’Esport

La tasca que ha dut a terme el GEN en aquests últims anys l’ha portat a rebre aquest any el títol de Promoció de l’Esport. El guardó el va atorgar el passat 31 d’octubre l’Ajuntament de Roses durant la celebració de la III Nit de l’Esport. El potent calendari d’esdeveniments nàutics organitzat pel GEN Roses ( Grup d’Esports Nàutics) compta amb la col.laboració de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, que disposa d’una plataforma logística amb més de 180 empreses associades, i de l’Ajuntament de Roses.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document