8 participants busquen convertir-se en el millor cuiner amateur de Roses en el concurs MercaChef

Entre el 20 d’abril i l’11 de maig, el Mercat Municipal de Roses celebrarà la primera edició del concurs MercaChef. Organitzat per l’Àrea de Promoció Econòmica de Roses i l’Associació del Mercat Municipal seguint el format del conegut programa televisiu, el concurs enfrontarà 8 participants que cuinaran en directe d’acord a les temàtiques proposades pel jurat amb un únic objectiu: convertir-se en el millor cuiner amateur de Roses.
18/04/2024 11:44 -    

Dinàmica del concurs

Els concursants se sotmetran a proves contrarellotge on primer hauran de comprar els ingredients necessaris per a les elaboracions dels seus plats a les parades del Mercat Municipal, amb un pressupost limitat de 50€ i un temps màxim. Seguidament, hauran de cuinar la recepta a les mateixes instal·lacions del Mercat de Roses, en un un màxim d’1 hora.

 

Per poder-ho dur a terme, l’Àrea de Promoció d’Econòmica ha previst la competició de dos concursants per sessió i la instal·lació de dues estacions de treball que s’ubicaran a l’exterior del Mercat Municipal, a la sortida que comunica amb el carrer Pep Ventura. Cada estació de treball comptarà amb una placa d’inducció amb dos fogons, microones, batedora, pica i punt d’aigua i un joc complet de cuina amb diferents estris bàsics.

 

Potenciar el producte local i de temporada

El jurat, format per un membre de govern de Roses, una representant del Mercat Municipal i un empresari gastronòmic de la vila de Roses, serà l’encarregat de decidir la temàtica concreta de cadascuna de les proves, proposant plats que potenciïn el producte local i la cuina de temporada, i on els participants hauran de demostrar tot el seu talent.

 

8 participants

Durant el mes de març i abril, els veïns i veïnes de Roses, de totes les edats i amb dots culinàries no professionals, s’han pogut apuntar al concurs, que ja ha quedat tancat amb els següents participants confirmats: Guillem Castro, Jose Bazán, Andrés Martínez, Alfredo Medina, Maria José Mendoza, Rhode Rízque, Lizzy Contreras i Júlia Verdaguer.

 

El tret de sortida del concurs serà aquest dissabte 20 d’abril, en què es realitzaran dues rondes eliminatòries, una a les 9.30 h i una altra a les 12 del migdia. Dissabte 27 d’abril es durà a terme la segona jornada d’eliminacions, mentre que la semifinal se celebrarà dissabte 4 de maig i la gran final tindrà lloc l’11 de maig. Tots els dies es realitzaran les proves entre les 9.30 i les 14 h.

 

Ahir, dimecres 17 d’abril, va tenir lloc la presentació del concurs i els participants que hi competiran al Mercat Municipal, acompanyats pel regidor de Promoció Econòmica de Roses, Fèlix Llorens, i el president de l’Associació del Mercat de Roses, Santi Buscató.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document