Actualització dades Covid-19 a Roses i resultats cribatge massiu

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 25 de maig, un únic grup confinat per Covid-19. En els darrers 10 dies, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu ha estat de 5 persones. Pel que fa al conjunt de la població, el nombre de positius descendeix respecte a les setmanes anteriors, i se situa en 27 nous contagis en els darrers 7 dies.
25/05/2021 13:15 -    

D’acord amb els terminis de confinament establerts per als centres educatius (10 dies a comptar des del darrer dia de contacte, previ resultat negatiu del tests PCR practicats), la reincorporació a les classes presencials per part del grup confinat, pertanyent a l'escola Els Grecs, tindrà lloc el dia 31 de maig. La resta de centres educatius de Roses, llars d’infants municipals i escola d’adults, cap d’ells presenta cap contagi a data d’avui.

 

 

Pel que fa a les dades epidemiològiques a tot el municipi, les dades marquen un descens en el nombre de contagis, aturant així la tendència a l’alça experimentada durant les darreres setmanes. Així ho demostra l’índex de risc, que descendeix a 329’39, mentre que la taxa de reproducció se situa en un 0’73, amb un total de 27 persones positives detectades a tot el municipi durant els darrers 7 dies.

 

 

El cribatge massiu dut a terme la setmana passada va comptar amb la participació de 248 persones durant la jornada de dimecres i 284 durant dijous, fent un total de 532 participants. Aquesta xifra representa un 41% respecte al primer cribatge realitzat a la població els dies 5 i 6 de maig.

 

 

Les 532 proves PCR amb automostra realitzades en el segon cribatge, van donar com a resultat la detecció de 7 persones positives. Aquestes dades, assenyala el regidor de Sanitat de l’Ajuntament, Marc Danés, "representen un 1,3% de les persones que es van fer l’automostra, xifra que es troba ja dins els paràmetres normals i que ens ajuden a confirmar que s’ha aturat la tendència a l’alça a Roses". El regidor agraeix a la població la responsabilitat i implicació demostrades al llarg dels dos cribatges realitzats a Roses al llarg del mes de maig.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document