Actualització dades Covid-19 i vacunació a Roses

Els centres educatius de Roses comptabilitzen a data d’avui, dimarts 27 d’abril, 13 grups-classes confinats per Covid-19, mentre que la població general ha comptabilitzat al llarg dels darrers 7 dies un total de 57 casos positius. Pel que fa al procés de vacunació al municipi, s’ha administrat la primera dosi a un total de 3.147 persones, mentre que 960 han rebut també la segona.
27/04/2021 11:25 -    

En l’àmbit escolar, el nombre d’alumnat, personal docent o administratiu que han donat resultat de contagi positiu en els darrers 10 dies ha estat de 16 persones. D’acord amb els terminis de confinament establerts, la reincorporació a les classes presencials per part del grups confinats tindrà lloc els següents dies:

 

- Escola Narcís Monturiol: 1 grup confinat que tornarà a classe el dia 30 d'abril

- Escola Els Grecs: 2 grups confinats que es reincorporaran el 4 de maig

- Escola Montserrat Vayreda: 1 grup confinat que retornarà el 2 maig

- Centre Escolar Empordà: 6 grups confinats, que es reincorporaran el dia 2 de maig

- Institut Illa de Rodes: 2 grups confinats (un fins al 29 d'abril i l'altre fins al 2 de maig

- Institut Cap Norfeu: 1 grup confinat que tornarà a classe el 4 de maig

 

 

Pel que fa a la població general, el nombre de persones positives detectades en els darrers 7 dies ha estat de 57 persones. Roses compta en el moment actual amb un índex de risc de 554’57 punts, mentre que la taxa de reproducció se situa en un 1’26.

 

 

El resum de dades permet apreciar un augment de casos respecte a la setmana passada. El regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Roses, Marc Danés, incideix en aquest aspecte i apunta "la necessitat de continuar extremant les precaucions i no deixar-se portar pel relaxament que pot produir el fet d’avançar en el procés de vacunació o l’inici en la desescalada de mesures. El virus continua contagiant i el nombre total de vacunats encara representa un percentatge molt baix de població immunitzada. Tot i que sortosament les persones més vulnerables ja estan rebent la vacuna, aquest fet no implica una davallada de casos de contagis, tal i com demostra la tendència a l’alça que estem experimentant els darrers dies".

 

 

Població vacunada

 

Pel que fa a l’administració de vacunes a Roses, a dia d’avui 3.147 persones han rebut la primera dosi mentre i 960 estan vacunades amb les dues dosis. Al llarg d’aquesta setmana es preveu completar el segment d’edat d’entre 70 i 79 anys amb la vacuna Pfizer i, paral·lelament, es continuarà avançant en la vacunació de les persones d’entre 60 i 69 anys amb AstraZeneca.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document