Actualització mesures Covid19 aprovades pel Procicat

El Procicat ha anunciat aquest divendres el manteniment durant 7 dies més -del 22 al 28 de febrer inclòs-, de les mesures de prevenció vigents en l’actual context de la COVID-19 a Catalunya, amb l’excepció de l’autorització per a la represa d’activitats per infants que es troben en les etapes d’Educació Infantil i Educació Primària.
19/02/2021 13:54 -    

Concretament, les activitats que es flexibilitzen a partir del proper dilluns, són les activitats extraescolars i d’esport escolar, així com les activitats de l’àmbit del lleure educatiu dirigides a infants que es troben en les etapes d’Educació Infantil i d’Educació Primària. També s’equipara l’esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses. En aquest sentit, la resolució del Procicat indica que l’esport federat pot competir en les mateixes competicions que hi havia autoritzades fins ara mentre que l’esport escolar no pot competir. Els caus i esplais poden obrir només fins als 12 anys, corresponent a les etapes d'Educació Infantil i Primària. Es poden fer extraescolars d’idiomes, música i dansa fins als 12 anys (infantil i primària), de forma presencial. La resta es pot fer on-line.

 

En el cas de les activitats esportives municipals destinades a aquestes franges d’edat (escola psicomotriu i escola preesportiva), l’àrea d’Esports de l’Ajuntament informa que en els propers dies reactivarà les contractacions, monitoratge i transport necessaris per dur-les a terme, amb l’objectiu de tornar a oferir aquestes activitats a partir de la primera setmana de març.

 

Vigència de mesures anteriors

 

Es manté vigent per tant la limitació de l’entrada i sortida de persones de Catalunya, exceptuant aquells desplaçaments adequadament justificats, i també el confinament de perímetre comarcal. El confinament nocturn no varia i continua establert entre les 22h i les 6h.Pel que fa als
horaris d’obertura dels negocis de restauració i hostaleria, tant les terrasses com a l’interior, podran seguir obrint de 7.30h a 10.30h i de 13h a 16.30h. En la resta d’horaris, aquests negocis poden seguir funcionant per a recollida al mateix establiment per part del client o per a lliurament a domicili.

 

En l’àmbit comercial, no es modifica el 30% de l’aforament pel petit comerç, que haurà de seguir tancat el cap de setmana; també, els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 m2.Pel que fa a
les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d’exposicions seguiran oberts a la meitat del seu aforament. Cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts es mantenen també a la meitat de l’aforament i un màxim de 500 persones o un miler si la ventilació és òptima.Els
actes religiosos i les cerimònies civils seguiran amb un 30% de l’aforament, també amb un màxim de mig miler de persones o d’un miler si la ventilació òptima.

 

En l’àmbit educatiu seguiran vigents les darreres mesures. Per últim, en l’àmbit esportiu, les instal·lacions i equipaments en espais tancats poden seguir oberts amb aforament al 30% i amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de mascareta; els que són a l’aire lliure seguiran oberts amb un aforament del 50% i control d’accés.

 

Podeu consultar totes les mesures vigents a través del Canal Salut de la Generalitat de Catalunya. 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document