Al setembre, posa el teu català al dia amb l'Oficina de Català de Roses

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través de l’Oficina de Català de Roses (OC Roses), engega el curs acadèmic amb una oferta àmplia i completa de cursos de català, que donen resposta a totes les necessitats d’aprenentatge, tant de les persones que s’han establert fa poc a Catalunya i encara no coneixen la llengua, com d’aquells que volen millorar les seves habilitats comunicatives orals i escrites en català.
10/09/2019 08:17 -    

Seguint la línia engegada el curs acadèmic 2018-2019, enguany els cursos de català bàsic compten també amb avantatges econòmics i ràtios més baixes d’alumnes, per afavorir la incorporació i el seguiment de les persones que no tenen coneixement de llengua catalana o que tenen poques habilitats comunicatives en català, amb l’objectiu que tothom pugui relacionar-se en aquesta llengua en les situacions quotidianes i, sobretot, millorar les opcions d’ocupabilitat en l’àmbit laboral.


Pràctiques lingüístiques i activitats culturals

Els alumnes d’alguns cursos de català bàsic (Bàsic 3) incorporen les pràctiques lingüístiques fora de l’aula i sense el suport directe del docent. Aquest complement per a l’aprenentatge es realitza en establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua i suposa una oportunitat per fer conversa en català en contextos reals, alhora que els alumnes estableixen vincles i relacions en català.

A banda de les pràctiques lingüístiques, el gran nombre d'activitats culturals dins i fora de l’aula que l’OC Roses organitza o que coorganitza en xarxa amb altres entitats del territori representa el valor afegit d’aprendre català. Aquestes activitats culturals faciliten la pràctica de la llengua i el seu aprenentatge en contextos reals i no formals, i fomenten el coneixement de l'entorn i la cohesió social.

 

Una oferta àmplia i flexible, avalada amb certificats oficials, i amb diversos períodes d’inscripció

 

L’aprenentatge dels cursos generals s’ofereix en les modalitats presencial, en línia i combinada, i disposa de certificació oficial amb correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

 

L’Oficina de Català de Roses organitza els seus cursos presencials per trimestres i manté un curs intensiu d’estiu, de manera que queden els períodes següents:

 

  • octubre-desembre: matrícules al setembre
  • gener-març: matrícules al desembre
  • abril-juny: matrícules al març
  • juliol: matrícules al juny

 

Pel que fa a les inscripcions que es fan al setembre, el període és el següent:

a) Del 12 al 25 de setembre, estaran obertes les inscripcions als cursos presencials que impartirem a l’Oficina de Català de Roses. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

 b) Del 9 al 25 de setembre, estaran obertes les inscripcions al curs en línia de nivell Superior (C2). Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

 c) Del 9 al 20 de setembre, estaran obertes les inscripcions als cursos del Parla.cat modalitat combinada. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

 

D'altra banda, el CPNL adapta i dissenya cursos a mida adreçats a les organitzacions i empreses per cobrir les necessitats específiques de llengua, que faciliten la bona atenció a la clientela i la millora de les competències empresarials. L'oferta més vinculada al món professional s'orienta a millorar l'expressió oral i l'expressió escrita, així com a la resolució de dubtes lingüístics amb els recursos disponibles a la xarxa.

 

EP! Escolta i Parla, un curs oral de català

 

Curs adreçat a persones adultes no alfabetitzades, o que tenen dificultats amb la llengua escrita com a base per a l’aprenentatge, que volen aprendre català, però que no poden seguir amb èxit els cursos ordinaris inicials i bàsics que s’han ofert fins ara. L’objectiu del curs és que les persones que el facin puguin resoldre les necessitats bàsiques de la vida quotidiana en català.

 

La metodologia que es proposa és significativa i comunicativa, amb activitats que demanen moviment, joc i participació. Són propostes que porten els aprenents a crear vincle i lligam emocional entre ells, entre ells i el professorat, i entre ells i el seu entorn. Són activitats en què no han de llegir però sí memoritzar, i per això es repeteix, es canta, es dibuixa, es representa mímicament o es teatralitza. L’objectiu és fer-los sentir segurs en el procés d’aprenentatge.

 

Si voleu ampliar la informació d’aquest curs, ho podeu fer en aquest enllaç.

 

T’ho posem fàcil

 

El web del CPNL ofereix un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.

 

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l’ús de la llengua en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l’ús de la llengua.

 

Oficina de Català de Roses

 

Per a qualsevol qüestió que vulgueu plantejar o informació que vulgueu ampliar, ens trobareu a Ca l’Anita, a la plaça de Sant Pere, núm. 1, de dilluns a divendres, de 10 a 13.30 h. També us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del 972 25 39 47 o de roses@cpnl.cat.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document