Alumnes de català visiten l’Ajuntament de Roses

Els alumnes dels cursos de català Bàsic 1 i català Bàsic 2 de l’Oficina de Català de Roses, han realitzat aquest matí l’Ajuntament de la població. L’activitat els ha permès ampliar els seus coneixements sobre la població on resideixen, de la mà de l’alcaldessa, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Francesc Giner.
24/01/2019 13:32 -    

L’alcaldessa ha iniciat la sessió explicant als assistents la formació del govern municipal i les competències dels seus membres. A partir d’aquesta introducció, s’han tractat temes d’interès general, com ara infraestructures i equipaments de l’Ajuntament, empreses municipals, entitats i associacions locals, plans de treball amb el SOC, turisme, seguretat, gestió de despeses...

L’alcaldessa i el regidor s’han interessat per l’origen dels alumnes i pel seu procés d’adaptació a la nova localitat que els acull. Han parlat de l’aprenentatge i adquisició d’una nova llengua, de les dificultats i facilitats amb les quals es troben, de com els pot servir conèixer la llengua catalana amb vistes al món laboral, etc.

Els alumnes han fet preguntes sobre els espais culturals, les activitats de lleure que ofereix la població i el patrimoni rosinc. També s’han interessat per temes relacionats amb la feina i per accions determinades per treballar pel benestar de la comunitat.

Tots plegats han valorat molt positivament aquesta iniciativa d’acostament del consistori a les persones que fa poc que viuen al municipi.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document