Alumnes de l’Oficina de Català visiten la mesquita de Roses dins el programa Diversitat i interculturalitat: cultures, religions i identitats

Alumnes i parelles lingüístiques de l’Oficina de Català de Roses han visitat la Mesquita Sunna de la població, de la mà de membres de la Comunitat Islàmica de Roses. L’activitat té lloc en el marc del programa Diversitat i interculturalitat a Roses: cultures, religions i identitats, que té com a objectiu gestionar una diversitat cultural que promogui la convivència i la cohesió social a la població.
06/02/2019 10:31 -    

Membres de la Comunitat Islàmica de Roses, alguns d’ells alumnes o exalumnes de l’Oficina de Català, van guiar la visita realitzada ahir dilluns a la mesquita Sunna de Roses, durant la qual es van mostrar els diferents espais de què disposa, les activitats que s’hi fan ‒a més de les pràctiques pròpiament religioses‒ i es van donar a conèixer l’islam i l’Alcorà. Els assistents van poder també assistir a l’hora de l’oració ‒la de les 16 h‒ i, per acabar, van gaudir d’un te acompanyat de pastes típiques del Marroc.

 

Al llarg de la sessió els participants van fer preguntes sobre aspectes diversos (culturals i religiosos, la majoria) i es va conversar sobre tot allò que els havia cridat l’atenció o despertat la seva curiositat.

 

L’Oficina de Català organitza el programa Diversitat i interculturalitat: cultures, religions i identitats, que té per objectiu donar visibilitat a la diversitat cultural i religiosa de la població i permetre el coneixement i la comprensió d’altres formes de vida diferents de la cultura d’origen. Activitats com aquesta sensibilitzen els assistents sobre el valor social i cultural d’aquesta diversitat i els permet també reflexionar al voltant de la llengua catalana, en la qual es realitzen les activitats, com a llengua d’entesa entre totes les comunitats.

 

La següent activitat prevista en el marc d’aquest programa serà la visita a l’Església Evangèlica Baptista de Roses que tindrà lloc el proper 13 de febrer.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document