Alumnes, voluntaris i aprenents de l’OC Roses van fer la primera ruta guiada i comentada del projecte Caminem i parlem

El passat divendres va tenir lloc la primera de les sortides del projecte 'Caminem i parlem' organitzat per l'Oficina de Català de Roses. Una trentena d'lumnes, voluntaris i aprenents de català van recórrer la ruta dels olivars i la ruta dels masos i carrerades,
30/04/2024 07:19 -    

La ruta va tenir una durada de tres tres hores que va començar a l’entrada del Mas Oliva, va continuar per la carrerada del olivars, pel Mas de Puigmirat i pel Mas d'en Coll, i va acabar al camí del Mas d’en Berta, al nord de la població. Els participants van passar per camins amb murs de pedra seca a banda i banda, una de les joies de l’arquitectura popular del cap de Creus, i van admirar el conreu tradicional de la zona, l’olivera.

 

A part de gaudir d’aquest fantàstic paisatge empordanès i passejar per camins plens d’història, els participants a l'activitat també van poder escoltar les explicacions i les anècdotes dels guies de la ruta, en Miquel Font i l’Esteve Palou, voluntaris del programa Voluntariat per la llengua i membres de l’Associació Excursionista Cabirols de Roses, i també van interactuar amb ells, practicant tot allò après a l’aula.

 

Aquesta és una iniciativa organitzada conjuntament amb l’Associació Excursionista Cabirols de Roses, per fomentar el coneixement de l’entorn i l’ús del català en activitats quotidianes, fora de l’aula, a banda de facilitar l’accés dels alumnes i aprenents a xarxes de socialització en català.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document