Àngel Burgas parla del seu llibre Noel et busca a la Biblioteca de Roses

El proper dijous 21 de gener (19,30 h), l'escriptor Àngel Burgas ofereix una sessió literària a la Biblioteca Municipal de Roses, on parlarà del seu llibre Noel et busca amb els participants del Taller de lectura i conversa, els alumnes de l'Oficina de Català de Roses i públic en general. L'activitat s'emmarca en el projecte “Autor de Capçalera”, on la biblioteca rosinca té l'escriptor figuerenc com autor de referència.
19/01/2016 12:37 -   Departament de Comunicació i Premsa  

DE CAPÇALERA és un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, a partir del qual les biblioteques reconeixen de manera preferent un autor o autora de trajectòria literària contrastada i amb qui mantenen una relació de proximitat, en el cas de Roses, l'Àngel Burgas. A més de la creació d'un espai destacat des del qual la biblioteca dóna a conèixer l'obra de l'escriptor, aquest participa en diverses activitats organitzades per l'equipament rosinc, com la del proper dijous, o la celebrada el passat mes d'octubre amb la presentació de la seva última novel·la “La mirada indiscreta”.

En la presentació del proper dijous l'autor parlarà amb els assistents de la seva novel·la Noel et busca, un thriller psicològic amb una història frenètica i impactant, que s'inicia quan el seu protagonista, l'Enric, es desperta en un hospital. No recorda gairebé res i només sent un dolor intens per tot el cos. Un desconegut afirma que el coneix i que han compartit pis. Però malgrat la desorientació, és capaç de detectar que alguna cosa no va bé.

 

L'autor. Àngel Burgas neix a Figueres l'any 1965. Passa els primers 18 anys entre la capital de l'Empordà i Roses, població que apareix sovint en els seus escrits (MAX, Les vacances d'un senyor de Malmö, Show, L'habitació d'en Lionel...)

 

El seu pare, Vicenç Burgas, era telegrafista, periodista i poeta, i la seva mare, Carme Trèmols, professora de dansa. De ben jovenet se sent atret per la lectura, l'art i el teatre. A Figueres s'inicia en els tres àmbits: llegeix molts llibres i escriu poemes i narracions, participa en exposicions de pintura i forma el seu grup de teatre, Tarima de Joc.

Estudia Belles Arts a la Universitat de Barcelona (1983-1988), fa una estada de dos anys a Berlín admès com a alumne convidat a l'Escola Superior d'Art. De tornada a Barcelona, abandona progressivament la plàstica per concentrar-se i apostar per les lletres. Publica per primer cop a Proa el recull de contes Show (1999) i treballa de professor de plàstica i dibuix tècnic a diferents escoles de la ciutat.

Àngel Burgas alterna la literatura per a adults i per a joves. Actualment compagina l'escriptura amb l'ensenyament.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document