Aprovada la renovació de l’entrada a la població per l’avinguda de Rhode

El ple municipal celebrat ahir va aprovar el projecte de reforma de l’accés al nucli de la població per l’avinguda de Rhode, que suposarà l’eixamplament d’un tram de la vorera del costat mar i la reorganització de la circulació i de l’aparcament de vehicles. L’objectiu és potenciar el passeig dels vianants, incorporant arbrat i nou enllumenat, ordenant la calçada i uniformitzant voreres per millorar la qualitat urbana de l’entrada al municipi.
01/12/2021 09:21 -    

El projecte vol reordenar l’entrada al municipi en benefici dels vianants, mantenint alhora la disposició de places d’aparcament i aprofitant la realització de les obres per millorar els sistema de drenatge d’aquest sector. El tram inclòs en el projecte és la vessant mar de l’avinguda de Rhode, entre la rotonda del càmping Joncar Mar i la rotonda de l’oficina de Turisme, amb una superfície total de 12.000 m2 i un pressupost total de 733.000 €.

 

Fins ara aquest tram d’avinguda alterna diferents espais i usos amb un tram de carril bici de doble sentit, franges d’aparcament en bateria i lineal, guals, parades d’autobús i la calçada de circulació de vehicles amb dos carrils d’entrada i un de sortida. La voluntat municipal és la d’homogeneïtzar tota aquesta àrea i dotar d’una major amplada la vorera de costat mar, fent que els carrils centrals de circulació quedin flanquejats per àrees peatonals a ambdós costats (l’adjacent a la Ciutadella, ja existent, i la nova del costat de mar).

 

La regidora d’Urbanisme de Roses, destaca que "de les 3 propostes presentades per l’equip redactor del projecte, hem optat per l’opció que permet mantenir i optimitzar els diferents usos que té l’avinguda, com ara l’estacionament de vehicles en un sector de la població amb una gran demanda d’aparcament per la seva proximitat al centre i a la platja, així com donar continuïtat al carril bici amb un recorregut segur per als ciclistes sense haver d’ocupar la sortida de vehicles dels nombrosos guals existents al costat de mar de l’avinguda. La proposta aprovada, doncs, dona solucions coherents a tots aquests usos, fent-los perfectament compatibles amb l’ampliació de la vorera i la millora de la qualitat i de la seguretat dels vianants que persegueix el projecte" .

 

Per aconseguir-ho, el projecte preveu la substitució de l’aparcament en bateria del costat Ciutadella per un aparcament lineal amb capacitat per a 45 places, mentre que el costat mar disposarà de 22 places més. Es donarà continuïtat al carril bici fins al passeig Marítim a través del carrer Caravel·la Santa Maria i a partir del carrer d’Anselm Turmeda s’adaptarà la geometria dels carrils de circulació per adaptar-los progressivament a la nova vorera projectada, que tindrà una amplada d’entre 1,50 i 3,5 metres, depenent del tram.

 

Per últim, es realitzaran les obres necessàries per a la millora del drenatge per a la recollida d’aigües pluvials, es dotarà d’arbrat i vegetació arbustiva la nova vorera i se substituirà tot l’enllumenat públic del costat mar amb noves columnes cilíndriques i sistemes tipus LED de baix consum.

 

PDF document icon Plànol emplaçament.pdf — PDF document, 808 KB (828271 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document