Aprovades les subvencions per la compra de material higiènic i de seguretat als establiments de Roses

El ple municipal de Roses celebrat aquest migdia ha aprovat dues línies de subvencions destinades als professionals de la restauració, comerç i serveis de la població, per al finançament de les despeses que aquestes activitats tinguin per adaptar els seus negocis a les mesures higièniques i de seguretat de prevenció de la COVID 19. Els ajuts, als quals el consistori destina una partida de 200.000 € (100.000 per a cada línia), poden tenir una quantia d’entre 300 i 2.000 €.
27/05/2020 14:32 -    

La primera de les línies de despeses subvencionables va dirigida a la compra o instal·lació de mesures higièniques i de seguretat relacionades amb la gestió i prevenció de la pandèmia Covid19, tals com mampares protectores, màquines de purificació d’ozó, màquines de cobrament automàtic, portes d’obertura i tancament per sensors, planxes d’alta temperatura per a desinfectar la roba, aparells per a la desinfecció (rajos ultraviolats,...), etc.

 

La segona línia es destina a les despeses per a l’adquisició de material fungible, com ara mascaretes; guants, tovalloles, davantals, peücs o bates d’un sol ús; gel hidroalcohòlic; o pantalles facials protectores.

 

Les dues línies tenen caràcter retroactiu al moment de la declaració de l’estat d’alarma, de manera que són despeses subvencionables (al 100%) totes aquelles produïdes des del 14 de març de 2020, amb un import mínim per sol·licitud de 300 € i un màxim de 2.000 € (entre les dues línies de subvenció). Les sol·licituds es podran presentar properament, un cop les bases aprovades avui es publiquin al Butlletí Oficial de la Província.

 

Aquests ajuts s’emmarquen dins el pla de subvencions per a empreses, professionals i autònoms dels sectors empresarials de la restauració, comerç i serveis (inclosos serveis turístics) de Roses afectats per la crisi del Covid 19. La seva finalitat és la reactivació de l’activitat econòmica del municipi, així com la protecció de la salut de les persones i evitar la propagació del contagi de la Covid19.

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document