Aquest diumenge, donació de sang a Roses amb els bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat organitzen una campanya especial de donació per tot Catalunya just abans de la Setmana Santa, un moment en què baixen les reserves. La col·lecta arriba a Roses aquest proper diumenge, 13 de març, i tindrà lloc de 10 a 14 h al Mercat Municipal. L’acció forma part de les iniciatives solidàries de Bombers amb cor, un grup de voluntaris que promou diferents accions socials.
08/03/2016 13:20 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Amb l’eslògan “Els bombers t’acompanyen a donar sang”, els Bombers de la Generalitat col·laboraren durant el mes de març en una dotzena de campanyes especials de donació de sang distribuïdes per tot Catalunya.

Voluntaris del cos dinamitzen les col·lectes amb l’exhibició dels equips especials amb què realitzen tasques de rescat i extinció d’incendis.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document