Arnald Plujà parlarà dels veïnats del Cap de Creus, dins el cicle xerrades sobre la història local de Roses

Demà dijous 5 de desembre (20.30 h), el Teatre Municipal de Roses acollirà la darrera sessió del cicle de conferències “Roses, un poble amb molta història” programat durant aquest darrer trimestre de l'any i centrat en la història local del municipi. L'historiador Arnald Plujà serà l'encarregat de tancar aquesta programació amb la xerrada “La divisió territorial del Cap de Creus al llarg dels segles”.
04/12/2013 06:41 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Arnald Plujà és historiador i bussejador professional. Gran coneixedor del cap de Creus, és autor de diferents llibres centrats entorn al món submarí i l'estudi de la Costa Brava Nord, entre ells “Estudi del Cap de Creus: La Costa. Diccionari toponímic, etimològic i geogràfic”i de “Parc Natural del Cap de Creus: 30 itineraris submarins”.

 

En la seva xerrada a Roses, centrarà l'atenció entorn a quina ha estat la divisió territorial experimentada al cap de Creus al llarg dels segles, aprofundint específicament en els casos de veïnats com el del Castell de la Garriga, la Vall, o Sant Baldiri, entre d'altres.

 

Paral·lelament a aquest cicle de xerrades sobre història local, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses ha dut a terme el cicle “Propostes de país per a un nou temps”, encarregat de portar fins al municipi estudiosos i professionals de diferents àmbits, per parlar dels reptes de futur de Catalunya des d’una vessant econòmica, política, social i històrica. La programació trimestral d'aquest bloc temàtic es tancarà el proper divendres 13 de desembre, amb una conferència del catedràtic de Dret Constitucional Carles Viver i Pi-Sunyer, president del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

 

L'Àrea de Cultura, però, treballa ja en la programació de xerrades de cares al proper any, amb la qual donarà continuïtat a la iniciativa engegada l'any 2012 amb l'objectiu d'apropar a la ciutadania del municipi i comarca, el pensament i experiències de figures de l'actualitat amb contrastada solvència i trajectòria professionals.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document