Balanç anual en matèria de seguretat a Roses

La Junta Local de Seguretat celebrada ahir (dijous 18 de desembre) a Roses, va fer balanç de l'estat de la seguretat a la població durant el darrer any. Les dades recollides durant la sessió permeten fer una valoració positiva, ja que testimonien el manteniment del nombre d'actes delictius en índexs similars als de 2013, en què aquests assoliren un important descens respecte a anys anteriors.
19/12/2014 13:34 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La Junta de Seguretat d'ahir comptà amb l'assistència de l'alcaldessa del municipi, Montse Mindan; del regidor de Seguretat Ciutadana, Àngel Tarrero; del director dels Serveis Territorials d'Interior, Albert Ballesta; així com comandaments de Policia Local de Roses, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil.

 

Durant la sessió, els diferents cossos de seguretat van fer balanç de les dades i resultats recollits durant l'any 2014, així com de les campanyes i actuacions desenvolupades al llarg de l'any en matèria de seguretat.

 

Pel que fa als serveis prestats per la Policia Local de Roses, en matèria de circulació s'han realitzat durant 2014 el control de 2.601 vehicles, comptabilitzant 67 denúncies per excés de velocitat, 38 per conducció sota els efectes d'alcohol o drogues, 175 per manca de documentació, 15 per contaminació acústica i 70 per incompliment dels sistemes de retenció (ús de casc i cinturó). En l'apartat de sinistralitat, s'han comptabilitzat 151 accidents de trànsit, amb un resultat de 62 ferits lleus i 8 greus, sense que s'hagi produït cap víctima mortal.

 

Els agents locals han dut a terme un total de 458 actuacions de seguretat ciutadana, 3.603 serveis assistencials (atenció teleassistència tercera edat, proteccions escolars, classes d'educació viària), 804 serveis de proximitat (control d'accessos a centres escolars i equipaments, suport a les activitats de l'associacionisme, seguretat en àrea comercials, molèsties veïnals...), 237 de suport a la justícia.

 

En tasques administratives, s'han aixecat un total de 739 actes (per venda ambulant il·legal, obres, a establiments públics,...) Per últim, 362 objectes han estat lliurats a l'oficina d'objectes perduts de les dependències de la policia rosinca, 326 dels quals han pogut ser retornats als seus propietaris.

 

Durant la sessió mantinguda ahir, els diferents representants policials van mostrar la seva satisfacció pels resultats assolits en matèria de seguretat a la població i van començar a definir les diferents actuacions i campanyes a desenvolupar de forma conjunta durant 2015, continuant amb la línia de col·laboració impulsada.

  

Dins aquestes actuacions conjuntes, la més imminent que s'inicia aquests dies és l'anomenada operació Grèvol, consistent en l’activació de patrullatges mixtes entre agents de la Policia Local i de Mossos d’Esquadra, destinat a garantir la seguretat de clients i botiguers de la zona comercial del municipi, al llarg de tot el dia, i amb una especial atenció en el moment de tancament dels establiments.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document