Ban d'alcaldia- Mesures sequera

Amb motiu de l'entrada de Roses en estat d'emergència per sequera del passat 26 de setembre, s'ha dictat un ban de l'alcaldia amb les limitacions particulars en l'ús d'igua per a abastament de població.
11/10/2023 11:15 -    

“Limitacions particulars en l’ús d’aigua per a abastament de població en Emergència.


L’ús d’aigua per a abastament de població està sotmès a les totes les limitacions contemplades en les fases d’Alerta i Excepcionalitat, amb l’afegit de les que s’indiquen a continuació. Aquestes limitacions apliquen a tots els orígens de l’aigua:

 

a) Resta prohibit l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes, tant de caràcter públic com privat. Només s’admet l’ús d’aigües no procedents de xarxa municipal d’aigua potable per a reg quan es justifiqui en la supervivència d’arbrat de caràcter singular o monumental en espais públics.


b) Es prohibeix l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua. 


c) Resta prohibit l’ompliment total o parcial de qualsevol tipus de piscina, excepte les d’aigua de mar que s’omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d’abastament ni sanejament. 

 

d) Es prohibeix la neteja de qualsevol tipus de vehicle excepte que la neteja es realitzi a establiments comercials de neteja de vehicles (que compten amb sistemes de recirculació de l’aigua).


e) Les administracions locals poden establir en els seus Plans d’emergència en situacions de sequera limitacions addicionals i/o prohibicions a l’ús d’aigua per a l’estat d’Emergència en instal·lacions  esportives, públiques o privades, i en actes i/o espais lúdics.

 

Limitació de consums d’aigua per a la resta d’usos no domèstics en Emergència.


Amb caràcter general, les persones titulars d’aprofitaments d’aigua han de reduir els seus consums en els següents percentatges respecte del seu consum en situació de normalitat: 

Reg agrícola 80%
Usos ramaders 50%
Usos industrials 25%
Usos recreatius que impliquin el reg Prohibit
Altres usos recreatius 25%”

 

Degut a l’excepcionalitat de la greu situació de sequera que pateix Catalunya, cal seguir prenent  consciència i extremar el màxim l’eficiència en l’ús de l’aigua.

Així doncs, des de l’Ajuntament de Roses es fa una crida a la responsabilitat i solidaritat per assegurar el compliment d’aquesta normativa.


El que s’informa per a general coneixement i compliment.

L’alcalde-president

PDF document icon BAN SEQUERA_MESURES EMERGENCIA.pdf — Document PDF, 90 KB (92554 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document