Ca l’Anita inaugura aquest dissabte l’exposició ‘Portes’ del fotògraf Manel Casanovas
Cada una de les imatges de la mostra captura no només l'estructura física d'una porta, sinó també les històries, els somnis i les emocions que s’hi amaguen darrere. Les portes són més que simples entrades o sortides; són símbols de transició, de nous començaments i de comiats. Manel Casanovas convida al públic de l’exposició a aturar-se davant de cada imatge per no només observar l’estètica de cada porta, sinó també per imaginar el context i la història que hi ha darrere de cadascuna.
L’autor
Manel Casanovas s’inicia en el món de la fotografia als 19 anys. De formació autodidacta, s’introdueix en els treballs de laboratori i revelat, i als anys 80 munta un estudi fotogràfic a Roses, i es forma en cursos de maquillatge fotogràfic i il·luminació d’estudi. En aquells anys forma part de l’Associació Nacional de Fotògrafs de Publicitat i Moda, participa en exposicions itinerants per diferents ciutats i als salons Sonimag Foto a Barcelona. Participa en algunes publicacions, com ara Comer y Beber, amb fotos dels restaurants La Llar i el Bulli, entre d’altres.
Quan tanca l’estudi de Roses esdevé operador de càmera de televisió, tot i que no deixa la fotografia i fa reportatges diversos. En aquesta època, s’inicia en el camp de la fotografia de restes i jaciments arqueològics, i fa treballs diversos per l’Ajuntament de Roses, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu d’Història de Catalunya, el Museu de la Ciutadella de Roses, així com per empreses d’arqueologia. Les seves fotos estan editades en diverses publicacions d’art i història, com ara la col·lecció La Catalunya Romànica de la Fundació Enciclopèdia Catalana, a més diversos llibres i revistes especialitzades, i catàlegs d’exposicions.
Accions del document