Cala Murtra, itinerari d'immersió lleugera (snorkel) responsable

El Parc Natural de Cap de Creus ha impulsat els primers itineraris d’immersió lleugera (snorkel) responsable. Es tracta de tres itineraris que volen ajudar a comptabilitzar l’activitat esportiva i la necessitat de conservació de la biodiversitat dels espais marins protegits. Un d'aquests espais és cala Murtra, situada al municipi de Roses.
20/06/2023 08:34 -    

Els punts de partida de cada itinerari es localitzen en tres cales diferents: cala Tamariua, Portlligat i cala Murtra. L’itinerari que se situa a cala Murtra (Roses) té entre 300 i 600 metres de recorregut. Permet observar espècies de fons més sorrencs com el peix aranya, el roger, el tacó, el cogombre de mar i bancs de saupes i castanyoles, entre d’altres.

 

L’itinerari que surt de cala Tamariua (Port de la Selvam té un recorregut d’entre 250 i 500 metres i permet conèixer els herbeis de posidònia, i també pops, garotes, esponges de mar, el bernat ermità o bancs de saupes i de llisses. Per la seva banda, l'itinerari de Portlligat (Cadaqués) se situa en una àmplia platja que s’ha format amb l’aportació de còdols i sediments. Entre d’altres, permet observar l’espectacular praderia de posidònia, que arriba fins a la superfície i on viu, juntament amb d’altres espècies, l’estrella vermella. Aquest itinerari té entre 400 i 800 metres de longitud.

 

El Parc Natural ha editat un llibret amb tota la informació sobre aquests itineraris i consells per a una pràctica d’aquest esport més responsable amb el medi natural i la seva biodiversitat.

PDF document icon Llibret informatiu Itineraris.pdf — Document PDF, 18.25 MB (19141437 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document