Caminades Escolars i una Caminada Verda per la ruta dels olivars celebren la Setmana de la Mobilitat Sostenible a Roses

L’Ajuntament de Roses s’adhereix aquests dies a la celebració de la “Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura” amb la realització de dues activitats: les Caminades Culturals adreçades als alumnes de 6è curs de primària dels centres de Roses i una Caminada Verda per al públic general, que tindrà lloc el proper dissabte 22 de setembre.
19/09/2018 12:37 -    

La Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura té lloc entre el 16 i el 22 de setembre i reivindica una altra manera de recórrer ciutats i pobles. Les nombroses poblacions adherides de tot Europa, organitzen durant aquest dies activitats múltiples per fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i amb transport públic.

 

A Roses, s’ha organitzat per al proper dissabte, 22 de setembre, l’anomenada "Caminada Verda Popular", consistent en una visita guiada per l’associació excursionista Cabirols per la Ruta dels Olivars de Roses. El punt de trobada dels participants serà, a les 9 h del matí, la Pista Annexa del Pavelló Esportiu.

 

D’altra banda, avui s’ha iniciat l’altra activitat programada en el marc d’aquesta setmana europea, consistent en la realització de Caminades Escolars. Un total de 250 alumes de 6è de primària de les escoles Els Grecs, Montserrat Vayreda, Jaume Vicens Vives, Narcís Monturiol i Centre Escolar Empordà, participaran en aquesta activitat consistent en un recorregut a peu per diferents carrers i espais de la vila

 

Dividits en grups reduïts que s’aniran succeint al llarg de dimecres, dijous i divendres, els alumnes coneixeran de mà dels arxivers municipals, Jep Barris i Pol Meseguer, i de l’historiador Toni Martínez, diversos elements patrimonials situats a la via pública, els seus trets més significatius i història relacionada més rellevant. L’origen del nom de diferents carrers, la configuració de la trama urbana de la vila, escultures existents, etc, són alguns dels aspectes tractats.

 

Tots els participants reben com obsequi una motxilla commemorativa de la Setmana de la Mobilitat Sostenible.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document