Carmeta Barberà rep la Medalla de la Pesca Catalana 2016 com a reconeixement a la seva feina en el sector pesquer

La rosinca Carmeta Barberà Margalef, va rebre el passat dissabte, 5 de novembre, la Medalla de la Pesca Catalana, guardó que atorga anualment el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, per la seva vinculació amb el sector pesquer.
07/11/2016 19:51 -    

L’acte de lliurament de la XXVIII edició dels guardons de la Pesca Catalana va estar presidit pel vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret. Amb aquest premi es va guardonà el paper passat, present i futur de la dona en el sector pesquer català, tot reconeixent l’especial iniciativa, l’habilitat i l’esforç de les dones de les famílies pesqueres, que sovint ha estat poc visible, en el desenvolupament de l’activitat tradicional i el seu esforç per diversificar l'economia i les activitats del nucli familiar, per buscar alternatives amb altres recursos i una gestió acurada quan l'economia s’enfrontava a una crisi.

Una de les 3 dones premiades ha estat Carmeta Barberà Margalef, que ha treballat tota la vida en les activitats en terra, com a xarxaire, arreglant les arts necessàries per al desenvolupament de l’activitat de pesca de la barca de la seva família; i que en l’actualitat desenvolupa un paper imprescindible per difondre i mantenir el patrimoni cultural pesquer, transmetent el seu ofici de xarxaire a les noves generacions.

Les altres guardonades amb la Medalla de la Pesca han estat Isabel Comí Buil (armadora del port d’Arenys de Mar) i Maribel Cera Chillida (marinera en actiu de Sant Carles de la Ràpita). Totes tres van rebre la Medalla de la Pesca Catalana durant l’acte de lliurament d’aquests premis que s’ha fet aquest dissabte al Museu de la Mar de l’Ebre, a Sant Carles de la Ràpita.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document