Circus Arts Foundation presenta la tercera edició de Nits de Circ

Les atraccions d’acròbates aeris acaparen el protagonisme de les terceres “Nits de Circ”: cintes aèries, cercle, trapezis volants i funàmbuls a gran alçada. En total s’ofereixen 12 representacions i 15.000 entrades. L’espectacle proposa més atraccions i països participants que ens les seves edicions anteriors: 24 artistes internacionals d’11 països oferiran 9 atraccions de circ d’alta qualitat sota els estels i amb orquestra en viu. A Besalú l’espectacle es podrà veure del 9 al 12 d’agost i a Roses del 16 al 23 d’agost.
21/04/2023 11:56 -    

Les primeres figures dels grans Circs mundials sota les estrelles

Aprofitant la pausa anual que a mitjans de la seva gira efectuen alguns dels majors circs itinerants, Circus Arts Foundation, proposa un espectacle que reagrupa sota una mateixa pista a l’aire lliure una  selecció de les principals figures dels grans circs del món. Els caps de cartell de circs del prestigi com Arlette Gruss, Bouglione, Knie o Krone ocuparan la pista sota les estrelles del firmament en una nova entrega d’aquesta original cita estival amb l’excel·lència en les arts escèniques.


Per a les NITS DE CIRC 2023 s’ha dissenyat un espectacle totalment nou, sense entreacte, d’una hora i mitja de durada que, amb l’acompanyament en directe dels músics de la Paris Circus Orchestra, proposarà fins a 9 atraccions internacionals amb 24 artistes d’11 nacionalitats: temeraris funàmbuls a gran alçada, recordistes mundials d’equilibri cos a cos, arriscats llançadors de ganivets, arriscats salts al trapezi volant, artistes revelació dels malabars de rebot, genis de l’humor sense paraules, vols amb cercles i cintes aèries a 8 metres del terra i acròbates de força inversemblant.

 

1. MATUTE
Comicitat · Xile
Hereu dels grans còmics del cinema mut, la mímica d’aquest consagrat artista xilè l’ha portat a provocar rialles en destacats circs internacionals (Nock a Suïssa, Arlette Gruss a França, Circlassica a Madrid o  Europa Park a Alemanya) i a participar en destacats festivals internacionals: Girona, Grenoble o Latina. La propera tardor serà l’estrella del nou xou del llegendari Cirque d’Hiver Bouglione de Paris.


2. THE FLYING HENRIQUEZ
Trapezis volants · Xile, Hongria i Sudàfrica
Els cinc integrants d’aquesta excepcional atracció de trapezis volants ofereixen un veritable ballet internacional a l’aire on s’alternen creuaments, tirabuixons i salts mortals. La seva estada és possible
mercès a la pausa estival del prestigiós Circ Nacional Austríac Louis Knie on es troben realitzant la seva temporada. Probablement la millor atracció a Europa en el seu gènere.


3. SERGIO PAOLO
Malabars de rebot · Xile 
Considerat com el nou artista revelació en l’exigent disciplina dels malabars de rebot que requereix un control mil·limètric de la trajectòria de cadascuna de les seves pilotes. Ha passejat el seu talent en circ de prestigi com Charles Knie o les produccions nadalenques de les ciutats alemanyes d’Offenburg i  Heilbronn. Actualment integra l’elenc del major espectacle visual en gira per Amèrica Llatina, el llegendari circ music-hall Tihany.


4. BLADE 2 BLADE
Llançament de ganivets· Itàlia i Ucraïna
Malgrat que sigui una de les icones del circ clàssic, la precisió en el llançament de ganivets, punyals, aspes i destrals avui és una raresa en les pistes i escenaris pel seu elevat risc i dificultat. A la ucraïnesa Margot Saryova i a l’italià Tyrone Laner no els tremola el pols dins la pista del circ. Han triomfat en espectacles com Circo de los Horrores, Circus 1903, Circus Flic Flac o Heart Ibiza.


5. ALEXANDRA SAZONOVA
Cercle aeri · Uzbekistan
L’edició d’enguany de Nits de Circ fa una clara aposta per les atraccions aèries que, una vegada més, tindran el firmament de teló de fons. Aquesta jove artista de l’Est ofereix un repertori de contorsió extrema  sostinguda en un cercle que giravolta a vuit metres del sòl de la pista. Tot plegat coreografiat amb la sensual melodia d’una popular cançó francesa.

 

6. DUO ACERO
Màstil xinès· Colòmbia 
Atracció suma de força i equilibri, la sincronització dels cossos dels dos executants és la clau per a reeixir cadascuna de les figures al màstil. Algunes d’elles extraordinària dificultat com la bandera humana  sostenint sobre el costat a l’altre integrant. Han actuat, entre d’altres, el el circ alemany Flic Flac i en el francès Arlette Gruss. 

 

7. MARIN FAMILY
Funàmbuls a gran alçada · Colòmbia
La nissaga Marin ha aportat bon nombre d’estrelles en les disciplines aèries d’alt voltatge com el  funambulisme a 9 metres d’alçada. Les seves arriscades passejades al damunt de l’estret cable d’acer provoquen inevitables esglais als espectadors: ascens en oblic, equilibri al damunt de cadires, salt per sobre dues persones, columna a dos o piràmide a tres són algunes de les proeses d’aquest trio.

 

8. DUO VITALYS
Mà a mà · Perú
Procedents de la competició esportiva, aquesta parella d’acròbates ha conquerit el cor dels espectadors  dels circs i festivals de major prestigi: IDOL a Moscou, Festival de Budapest, Cirque d’Hiver de París...  Record Guinness en ascens d’escales en equilibri de cap a cap. La seva atracció requereix una força física excepcional i clourà l’espectacle de Nits de Circ d’enguany.

 

9. GISELLE SOUZA
Cintes aèries · Brasil
Les seves evolucions a 8 metres del terra, mescla de força i agilitat, són d’una extrema plasticitat. Els seus  vols sota els cels estelats d’estiu de la Garrotxa i de l’Alt Empordà segur que seran un dels plats forts de  l’edició d’enguany. Després de dues temporades a la pista del prestigiós circ francès Arlette Gruss,  actualment es presenta en el circ cabaret Imagine de Lyon.

 

10. PARIS CIRCUS ORCHESTR
França
Els set músics d’aquesta formació especialitzada en l’acompanyament musical en directe d’atraccions de circ no només ofereix la banda sonora live de l’espectacle sinó que igualment amenitza l’arribada del públic que ja entra al recinte una hora i mitja abans de cada representació per a gaudir de l’espai de foodtrucks.

 

Dates, entrades i promoció llançament

S’oferiran fins a 12 representacions, sempre a partir de les 21.30h, distribuïdes d’aquesta manera:
• 4 funcions a l’espai anomenat Jardins del Molí de Besalú, del 9 al 12 d’agost
• 8 representacions a la Ciutadella de Roses, entre 16 i el 23 d’agost


Els tres dies següents a la presentació als mitjans de la nova edició, el 21, 22 i 23 d’abril, hi ha una promoció
flaix de llançament amb 5€ de descompte per butaca comprant-les directament al web  ww.NitsdeCirc.com.

Acabada la promoció flaix de llançament, les 1.250 entrades per a cadascuna de les 12 representacions, que oscil·len –depenent de la categoria de butaca- entre els 14€ i els 44€ es podran adquirir de 3 maneres:
• Online, al web www.NitsdeCirc.com
• Presencialment: a la Ciutadella de Roses (cada dia de 10h a 20h) i a Circusland de Besalú (de dijous a
diumenge d’11 a 19h)
• Per telèfon al (+34) 972 505 317

Al realitzar la compra d’entrades, el canal de venda ofereix la possibilitat d’afegir un euro que es destina a la lluita contra l’exclusió social i a l’atenció a joves amb diversitat funcional que es lliuraran, al final de  l’esdeveniment, a les organitzacions Càritas Besalú i a l’Associació Tramuntanets de Roses respectivament.

Els recintes de Nits de Circ obren les seves portes a les 20h per tal que el públic gaudeixi de l’espai food trucks amb una renovada oferta gastronòmica i música en viu. 

 

Un muntatge espectacular en dues destinacions d’ensomni

De la mateixa manera que els Festivals de Peralada o de Cap Roig són veritables teatres a l’aire lliure, amb
el seus escenaris, caixa escènica i platea; NITS DE CIRC transcorre en un circ complet però sense sostre,
on els acròbates aeris volen sota les estrelles. Es tracta d’un mecano gegant que inclou volt de pista, grada
de butaques, escenari amb llotja per l’orquestra i cúpula on se sostenen els trapezis però tot a l’aire lliure.

 

En el passat tan sols s’havien realitzat instal·lacions d’aquest tipus quan el circs American Circus i Arlette Gruss actuaren dins de les arenes de Nîmes. A Roses i a Besalú es tracta d’una graderia circular amb una pista concèntrica que ofereix butaques individuals numerades per a 1.250 espectadors a cadascuna de les representacions: una única al dia per tal d’esperar la penombra que permet els efectes de llum més avançats a favor de les actuacions. 

 

Amb l’experiència de Circus Arts Foundation

Circus Arts Foundation és la fundació cultural privada sense ànim de lucre que produeix Nits de Circ. L’entitat va néixer a finals de 2011 amb l’objectiu de dignificar el circ reivindicant aquest espectacle com a part integrant de la nostra cultura. Les seves diferents produccions arriben anualment als 100.000 espectadors: ja sigui el Festival Internacional del Circ Elefant d’Or, un dels cinc més importants al món, el Gran Circ de Nadal de Girona, Nits de Circ o Circusland, el Palau internacional de les Arts del Circ a Besalú. Totes elles reuneixen un públic intergeneracional que descobreix el circ de primera divisió amb una selecció de primeres figures.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document