Cloenda del VII Taller de lectura i conversa en català de Roses

L'Oficina de Català de Roses va celebrar la setmana passada la darrera sessió de l’activitat Fem-la petar amb un llibre, un taller de lectura i conversa en català, que ha dut a terme des del 19 d’octubre de 2018 fins al 12 d’abril de 2019 a l’Espai Z de la Biblioteca Municipal de Roses.
15/04/2019 08:14 -    

Al llarg de vint sessions, les voluntàries Montse Sastre, Mercè Fages i Mar Pèlach han facilitat eines i orientacions a fi que les persones inscrites s'hagin endinsat en la lectura en llengua catalana i hagin consolidat l’aprenentatge d’aquesta llengua. A partir de la lectura de textos i de les converses generades a partir d’aquestes lectures, els participants han millorat la fluïdesa i l’expressió oral en català. Hi ha hagut una mitjana de 10 persones a cada sessió i un total de 27 persones inscrites al Taller.

Durant aquests mesos, s’han llegit articles d’opinió d’autors diversos i temes ben diferents i poesia d’aquí i d’arreu. També s’ha llegit la novel·la gràfica Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua, per commemorar l’Any Pompeu Fabra, i l’obra Hachiko. El gos que esperava, de Lluís Prats, amb qui es van poder intercanviar opinions i punts de vista en una sessió especial amb presència de l’autor. Els últims dies s’han llegit contes d’en Quim Monzó i de Flavia Company. La darrera sessió ha combinat lectura, conversa i tast dels dolços, sucs i tes preparats pels assistents.

L’organització d’aquest taller ha facilitat la implicació i participació en el projecte de tres persones voluntàries, a més de la col·laboració amb la Biblioteca Municipal, que disposa d’un espai idoni i veu afavorits els seus objectius de promoció de la lectura.

L’Oficina de Català de Roses, per la seva banda, ha participat en l’organització del taller i ha impulsat el projecte en el marc de les seves activitats orientades a promoure l’ús social del català a través d’activitats de foment de la lectura i de la conversa en català.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document