Com evitar problemes i males experiències centren les sessions de la campanya "Per Carnaval No tot s’hi val»

Prop de 900 alumnes de secundària de Roses han passat avui pel Teatre Municipal per participar en la jornada de sensibilització “Per Carnaval, no tot s'hi val! Tu tries...”, organitzada per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament i dirigida a la conscienciació dels joves entorn als perills que comporten el consum d'alcohol i drogues. Diverses projeccions amb testimonis explicant males experiències durant Carnaval, els consells de policia local, mossos d’esquadra, personal del CAP i Creu Roja i l’spot de la campanya, han centrat l’activitat.
16/02/2017 16:02 -    

Les tres sessions dutes a terme han estat conduïdes pel tècnic de Joventut de l’Ajuntament, Jordi Abadal, qui ha anat presentant els diferents testimonis i projeccions que han integrat l’acte. Els aspectes tractats han girat entorn a testimonis de joves que s’han vist immersos en situacions de risc durant edicions passades del Carnaval, com ara baralles, comes etílics o inconsciència, casos d’abusos sexuals, etc, per un abús d’alcohol o drogues.

 

Les intervencions dels membres de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, CAP i Creu Roja, han aportat consells i recomanacions perquè els joves assistents evitin aquestes situacions de perill i, en cas de trobar-s’hi o detectar alguna emergència, sàpiguen com han d’actuar. Què fer en cas de trobar algú inconscient per evitar que pateixi hipotèrmia o pugui ofegar-se amb el seu propi vòmit, quines imatges no es poden difondre per xarxes socials o qualsevol altre mitjà per no incórrer en un delicte contra la intimitat, com actuar davant qualsevol indici d’abús sexual -per petit que sembli-, no desplaçar-se sol per llocs apartats i solitaris del municipi,... han estat alguns dels temes tractats.

 

En total han estat 900 els estudiants desplaçats durant el matí fins al Teatre Municipal per participar en les diferents sessions, alumnes dels cursos de tercer i quart d'ESO, primer i segon de batxillerat i cicles formatius dels tres instituts de Roses (Cap Norfeu, Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà). Aquest vespre, es realitzarà una quarta sessió destinada a pares, mares i tutors i públic general que vulgui assistir. Com en edicions anteriors, aquesta activitat té per objectiu despertar l’interès i cridar l’atenció entre els joves del municipi, amb la presentació d’experiències i informació d’una forma molt directa per tal de mantenir la seva atenció i suscitar la reflexió i el debat amb amics, companys i família entorn al què han vist i sentit durant la sessió.

 

La jornada d’avui conforma l’acció central de la campanya, que enguany també compta amb la difusió d’un spot a les xarxes socials, el lliurament de 10.000 polseres de suport i compromís amb la campanya i una pàgina web informativa amb molt material gràfic.

 

Els bons resultats obtinguts des de la posada en marxa de la campanya, ara fa cinc anys, els acords pactats des de llavors amb les colles de Carnaval per evitar el consum d’alcohol durant les passades, i el clar descens del nombre d’emergències i atencions ateses per policia i serveis sanitaris com a conseqüència del consum d’alcohol o drogues des de la seva posada en marxa, mostren l’eficàcia que les diferents edicions estan tenint entre adolescents i joves.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document