Comença el VII Taller de lectura i conversa en català de l’Oficina de Català de Roses

L'Oficina de Català de Roses ofereix, per setè any consecutiu, l'activitat "Fem-la petar amb un llibre", taller conduït per tres persones voluntàries vinculades al programa Voluntariat per la llengua, que té per finalitat promoure la lectura en català i millorar l’expressió oral i també la comprensió oral i escrita del català. el taller s'adreça tant a l’alumnat dels cursos de català per a adults com dels aprenents del programa Voluntariat per la llengua. 
23/10/2018 07:50 -    

La idea base del projecte és la de facilitar les eines i les orientacions adequades per tal que les persones inscrites, motivades per la lectura, amb hàbits de lectura i interès per la llengua, s'iniciïn en la lectura en llengua catalana i consolidin l’aprenentatge d’aquesta llengua: aprendre català llegint i parlant.

 

La primera sessió va tenir lloc el passat divendres, durant la qual es van llegir tres articles de temàtica diversa: un sobre l’aprenentatge de segones llengües, un altre sobre el valor de l’estudi i de la lectura i, en darrer lloc, un sobre els efectes del turisme a la costa.

I, com a llibre de lectura per a les properes sessions, s’ha triat la novel·la gràfica Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua. D’aquesta manera, també es commemora l’Any Pompeu Fabra des d’aquest taller.

El taller tindrà lloc fins al 12 d’abril de 2019, cada divendres, i té lloc a l’Espai Z de la Biblioteca Jaume Vicens Vives, amb la finalitat de millorar la fluïdesa i l’expressió oral en català, a partir de la lectura de textos i de les converses generades per aquestes lectures. 

Activitat organitzada conjuntament entre les voluntàries Mercè Fages, Montse Sastre i Mar Pèlach; la Biblioteca Municipal Jaume Vicens i Vives, i l’Oficina de Català de Roses, que organitza i impulsa el projecte en el marc de les seves activitats orientades a reforçar l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana a través de la lectura.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document