Comença la quarta edició dels Pressupostos Participatius a Roses

L’Ajuntament de Roses fa una reserva al pressupost municipal de 300.000€ perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar. Del 3 al 20 de juny ja es poden presentar les propostes ciutadanes a través del web www.tudecideixesroses.cat .
03/06/2021 12:56 -    

La totalitat de projectes de les tres edicions anteriors sumen ja una inversió superior a 1 milió d’euros, que s’ha vist materialitzada amb la creació de l’Aula Gastronòmica i d’un parc "correcan", la millora de 4 parcs urbans, la incorporació d’un rètol de benvinguda de grans dimensions a l’entrada al municipi i, properament, amb un parc multiaventura de 4.000 m2, la climatització de la Biblioteca Municipal i la construcció d’una passera a la Riera Ginjolers.

 

L’Ajuntament de Roses posa en marxa enguany una nova convocatòria dels Pressupostos Participatius; una experiència que ja s’ha realitzat amb èxit en tres edicions al municipi i que permetrà als veïns i veïnes decidir a quins projectes destinar 300.000€ del pressupost municipal de 2022. En aquest sentit, l’equip de govern es compromet a integrar les propostes més votades per la ciutadania major de 16 anys.

 

Procés de presentació de propostes

 

El procés participatiu per recollir propostes a Roses començarà el 3 de juny i finalitzarà el proper dia 20. Durant aquestes tres setmanes, els veïns i veïnes interessats a presentar propostes d’inversió al municipi podran fer-ho a través del web tudecideixesroses.cat.

 

Marc Danés, regidor d’Economia i Hisenda, anima els veïns i veïnes a prendre part activament del procés i explica que “en un context de pandèmia i de crisi sanitària, social i econòmica globalitzada com el que vivim arreu del país, iniciatives com aquestes ens han de permetre més que mai implicar activament la nostra població en la construcció del municipi de present i de futur que volem”.

 

Valoració tècnica de les propostes, convocatòria d’un fòrum ciutadà i votació final

 

Un cop tancat el període de recollida, totes les propostes presentades seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase.

 

Posteriorment, el 23 de setembre, els ciutadans i ciutadanes seran cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització, una sessió participativa oberta a tots els veïns i veïnes en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

 

Finalment, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana, on hi podran participar totes aquelles persones empadronades a Roses majors de 16 anys. La votació tindrà lloc del 14 al 22 d’octubre.

 

Projectes executats

 

Les tres primeres edicions dels Pressupostos Participatius de Roses han suposat la realització dels següents projectes ideats i escollits pels veïns i veïnes.

1a edició:

Millora de Parcs Infantils, que comptà amb una dotació de 80.000

Rètol de Benvinguda "Hola Roses" a l’accés al municipi, amb un cost de 43.700 €

2a edició:

Parc lúdic de gossos ("correcan"): 83.000 €

Aula Gastronòmica, amb un pressupost de 167.000€

 

3a edició: (pendent d’execució. S’inicien les obres el proper dilluns, 7 de juny.

Parc multi-aventura: 300.000 €

Passera Mas Oliva: 102.000 €

Climatització Biblioteca Municipal: 224.000 €

 

La totalitat de projectes sobrepassen ja una inversió d’un milió d’euros, als quals s’afegeixen ara els 300.000 € corresponents a l’exercici 2022.

 

Podeu consultar els projectes ja executats en edicions anteriors en el document adjunt.

JPEG image icon presentació Pressupostos Participatius.jpg — Imatge JPEG, 1.30 MB (1363588 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document