«Compartir Cotxe» a Roses registra 14 desplaçaments en els dos primers mesos de funcionament

La plataforma on-line «Compartir Cotxe» impulsada per l’Ajuntament de Roses, ha comptabilitzat des de la seva posada en marxa, a mitjans del mes d’abril, un total de 625 visites, 16 usuaris enregistrats i 14 viatges concertats. Aquesta aplicació, consistent a facilitar la trobada de persones interessades a compartir el vehicle privat a l’hora de fer un desplaçament, té per objectiu fomentar un ús més racional del cotxe entre la població, l'estalvi energètic i la mobilitat sostenible.
23/06/2016 12:55 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els usuaris que ha emprat l’aplicació al llarg d’aquests dos primers mesos de funcionament, disposen de cotxe en el 56,3 % dels casos, metre que el 43,7% no tenen vehicle propi. En el 71% dels casos, el motiu del desplaçament sol·licitat o ofertat és de tipus laboral, mentre que un 7% correspon a estudis, un 14 % a viatges ocasionals i el percentatge restant a altres desplaçaments. Un 85,7% de les peticions tenen caràcter periòdic, mentre que el 14,3% restant responen a un ús esporàdic.

 

Entre els principals desplaçaments fets amb la població de Roses com a origen es troben Castelló d’Empúries, Madrid, Figueres, Girona i Torroella de Fluvià, mentre que les què han tingut com a punt d’arribada Roses, provenien de Barcelona, Olot, Bordeus i Dortmund.

 

La plataforma, es troba operativa a través de la pàgina web municipal www.roses.cat, i ofereix la possibilitat que persones que han de realitzar un desplaçament en cotxe, ja sigui per motius professionals, formatius o de plaer, ofereixin places a altres persones per compartir vehicle i despeses.

 

El funcionament és molt àgil i senzill. Mitjançant aquesta borsa on-line, l'usuari pot accedir a la visualització de les persones que estan inscrites per fer un viatge semblant al que es precisa, veure quines són les preferències, si disposen o no de cotxe, el motiu del viatge i tot un seguit de dades per fer més fàcil la trobada de companys i companyes de viatge. A continuació, es poden posar en contacte a través del correu electrònic, de manera immediata i sense necessitat d0intermediaris.

El servei ja està disponible per als usuaris interessats a través del web www.roses.cat, o bé de l'enllaç http://roses.compartir.org/

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document