Concert amb obres de Shubert, Dvorak i Toldrà, al TMR

El proper diumenge 27 d'octubre (18 h), el Teatre Municipal de Roses presentarà 'El Cant de la Melodia', concert de piano (Pilar Guarné) i violí (Yana Tsanova), que interpretarà obres de Shubert, Dvorak i Toldrà, i que comptarà amb la participació del director del Grup de Teatre de Roses, Ignasi Tomàs, com a rapsode. El preu de l'entrada és de 15 €.
24/10/2013 08:25 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El programa inclou obres de tres compositors que varen destacar per la bellesa i aparent senzillesa de les seves melodies. De Franz Schubert es presenten dues de les seves obres més elaborades per aquesta formació de música de cambra: el Rondó en si menor i la sonata Gran duo.

 

L'obra d'Eduard Toldrà escollida per a l'ocasió ha estat el primer quadern dels seus sonets. Representant de l'estètica noucentista, Toldrà és considerat el màxim exponent del lied català perquè la seva música està estretament vinculada a la poesia catalana. Com a reflex d'aquest amor per la paraula, s'inclou en el programa la col·laboració de l'Ignasi Tomàs com a rapsode, que il·lustra cada sonet amb la lectura dels poemes de Catasús, Alcover i Morera, poemes que el compositor escollí com a inspiració de la seva obra.

 

Les peces romàntiques del compositor txec Antonín Dvorak clouran el programa de l'audició, que arriba a Roses dins de la gira que està realitzant per diferents ciutats europees amb notable èxit.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document