Consolidació del camí forestal entre l’Almadrava i Falconera per millorar-ne l’accessibilitat i seguretat

Després de l’inici de les obres de construcció d’un mirador a la carretera de Montjoi, sobre Punta Falconera, que oferirà una panoràmica de 270º del Golf de Roses i la plana de l’Empordà, l’Ajuntament de Roses prossegueix amb un altre projecte de millora de l’entorn natural en aquest sector, amb la consolidació i millora del camí forestal que discorre entre l’Almadrava i Punta Falconera.
15/12/2016 21:07 -    

Els treballs, ja iniciats, consisteixen en el reforç del ferm del camí per tal de millorar les condicions viàries tant per a vehicles de servei, com ara ambulàncies, bombers i vigilància, com per a visitants particulars. En total es condicionaran els 650 metres de camí mitjançant un sòl estabilitzat in situ, sense aportació de material extern i amb la tria de materials adequats amb l’entorn.

 

L’actuació inclourà també la perfilació de la cuneta lateral, pel costat de muntanya, per tal de conduir les aigües que drenin des dels vessants de les muntanyes. Per últim, es netejarà la cuneta revestida i les obres de fàbrica existents en el tram del camí que coincideix amb la bateria de costa de l’antiga base militar. El pressupost de les obres, que duraran un mes, és de 24.000 euros.

 

Amb aquesta actuació, conjuntament amb el nou mirador sobre Falconera, l’Ajuntament de Roses millora la seguretat i accessibilitat dels vehicles d’emergència, a més de donar resposta als visitants que, any rere any accedeixen als camins de ronda i a les cales per admirar el paisatge. El projecte potenciarà també el valor paisatgístic d’aquest espai comprés entre Almadrava i Falconera, totalment vinculat al front marí i al parc natural del Cap de Creus, permeten admirar unes vistes sobre el mar, els penya-segats i la vegetació mediterrània, de gran qualitat i gran bellesa.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document