Cuina, astronomia, arquitectura i robòtica centren les activitats del programa Aprenem Jugant d’enguany

- Les inscripcions es poden tramitar del 24 al 30 de setembre, excepte la xerrada sobre alimentació i l’activitat Planetari Digital, que són d’accés lliure. - El programa, adreçat a escolars i les seves famílies, s’emmarca dins el Pla Educatiu Municipal de Roses Tallers de galetes, de sushi, sessions i projeccions d’un dels planetaris digitals més grans del país, construcció de les cúpules de Leonardo, un taller de robòtica o el muntatge i enlairament del coet d’en Tintín, són algunes de les originals i divertides activitats que proposa el programa Aprenem Jugant, impulsat per l'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses per a aquest primer trimestre de curs. Les activitats es duran a terme els caps de setmana entre el 6 d’octubre i el 15 desembre, i s’adrecen a infants, joves i famílies.
21/09/2018 09:20 -    

El programa Aprenem Jugant s’ofereix a Roses des de l’any 2013, dins el Pla Educatiu Municipal, i parteix de la premissa que el municipi ha d’esdevenir un espai d’aprenentatge permanent, a partir d’activitats pensades per donar resposta a les curiositats d’infants i joves, tant dins com fora de l’horari escolar. Les activitats, formulades des de l’educació no formal, es fonamenten en la necessitat de crear un àmbit educatiu integrat per famílies, escola i entorn, motiu pel qual moltes d’elles s’obren també als pares i mares que vulguin acompanyar els seus fills en aquesta experiència.

 

La boníssima participació i l’interès assolits en les edicions anteriors, han motivat la preparació d’una nova programació, que enguany comptarà amb les següents activitats: Taller familiar de galetes, planetari portàtil digital, taller de sushi, tallers d’arquitectura «Les cúpules de Leonardo», «La teranyina» i «Ciutat aquàtica», taller de robòtica i taller d’astronomia «El coet d’en Tintín».

 

Obrint el cicle, el proper dissabte 6 d’octubre, el dietista-nutricionista Julio Basulto, oferirà una xerrada al Teatre Municipal, sobre «Alimentació infantil i juvenil saludable i sense conflictes», on abordarà temes relacionats amb lactància materna o artificial, alimentació complementària, nens vegetarians, menjar a casa o a la escola, menjar sa a la infància, etc.

 

L’objectiu general del Programa Aprenem Jugant és promoure i divulgar coneixement, contribuint a que els infants i joves de Roses esdevinguin persones actives, amb criteri, formades i responsables enfront els nous reptes de la societat. El programa ha de contribuir a donar resposta a les seves curiositats, a generar més preguntes, a potenciar la vocació per interessar-se i aprendre constantment, més enllà de l’activitat lectiva formal.

 

Totes les activitats són dinamitzades per professionals, entitats o empreses especialitzades en cadascuna de les matèries, i es divideixen en funció de les franges d'edat, atenent les característiques i necessitats de cada grup. Les preinscripcions es formalitzaran, preferiblement, mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament durant el període del 24 al 30 de setembre; o bé presencialment al SAC en horari de 9 a 14h, els dies 26 i 27 de setembre de 2018. Les places són limitades.

 

Podeu consultar totes les activitats del programa (característiques, horaris i requisits d’inscripció, en el document adjunt.

PDF document icon programa aprenem jugant_setembre 2018 (2).pdf — Document PDF, 95 KB (97519 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document