Cuina de tardor, plats amb herbes, fongs i bolets, i cuina nadalenca, nous tallers de l’Aula Gastronòmica

Les activitats de tardor de l’Aula Gastronòmica han arrencat amb un rotund èxit de participació amb els showcookings sobre com cuinar les espècies de peix termòfiles, i prossegueix ara la seva programació amb noves propostes que s’allargaran fins al Nadal. Cuina de tardor, cuina amb herbes dels turons de Roses, taller de postres catalans, cuinar amb fongs i bolets o especialitats nadalenques, són alguns dels tallers de la nova temporada que l’Aula ofereix al públic general a un preu de 3 € per taller.
10/10/2022 08:33 -    

Un taller sobre el món de les plantes terrestres que es troben a prats, matollars i zones boscoses, serà l’encarregat d’obrir la programació el proper dissabte 15 d’octubre. La sessió s’iniciarà amb una excursió per l’entorn de Roses, que donarà pas a continuació a una classe teòrica a les instal·lacions de l’Aula Gastronòmica.

 

Seguiran a aquesta proposta, dos tallers sobre cuina de tardor el 18 i el 24 d’octubre, on els assistents podran aprendre a cuinar calamar farcit amb gambes i porros i arròs mar i muntanya, respectivament. El mes d’octubre finalitzarà amb un taller d’elaboració dels tradicionals panellets.

 

Per al mes de novembre s’han programat activitats destinades al patrimoni vinícola de Roses i a l’ús de fongs i bolets a la cuina, així com un taller dedicat a la preparació de cabirol, mentre que el mes de desembre es destina a la gastronomia nadalenca, amb un taller de postres i un altre de canapès.

 

Tots els tallers estaran impartits per cuiners i cuineres de Roses, així com d’altres adherits al segell Gastronomia d'Origen de l'Associació d'Empresaris de Roses Cap de Creus. Les persones interessades a participar poden inscriure’s ja a través de l’enllaç inscripcions.roses.cat.

 

Paral·lelament a aquestes sessions obertes al públic general, l’aula ha programat també dos tallers per a professionals del món de la restauració durant el mes de novembre: un destinat a tecnificació i i especialització i un altre de motivació en el servei de sala.

 

El receptari «La cuina del mar que arriba: el canvi climàtic al nostre plat», a la Biblioteca

 

Relacionada amb l’activitat de l’Aula Gastronòmica, i concretament amb el cicle sobre preparació d’espècies termòfiles realitzat a l’aula el passat setembre, el proper 21 d’octubre (19 h), la Biblioteca Municipal de Roses acollirà la presentació del receptari “La cuina del mar que arriba: el canvi climàtic al nostre plat”, projecte cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).

 

La presentació anirà a càrrec del doctor Josep Lloret Romanach, director de la Càtedra Oceans i Salut Humana i professor de Ciències Ambientals de la Universitat de Girona, i del regidor de Promoció Econòmica Fèlix Llorens. El dia de la presentació, es farà entrega de varis exemplars a la Biblioteca de Roses per tal de que estiguin a disposició de tots els veïns i veïnes del poble.

 

PDF document icon programa aula gastronomica_oct 2022.pdf — Document PDF, 659 KB (675712 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document