Dissabte 29 d’abril, , jornada de donació de sang a Roses

Dissabte 29 d’abril, l’Associació de Donants de Sang organitza una nova campanya de donació voluntària de sang a Roses. Les extraccions es realitzaran al Teatre Municipal, de 10 a 14 i de 16.30 a 20.30 h.
25/04/2017 12:55 -    

Poden donar sang totes les persones entre 18 i 65 anys i amb un pes superior als 50 quilos, als quals no se'ls indiqui cap contraindicació en l'entrevista amb el metge que es realitza prèviament a l'extracció. Donar sang és ben senzill: uns minuts dedicats a l'extracció, un descans, i un petit refrigeri. Al cap de pocs dies, el donant rep l’analítica comunicant-li si està bé.

 

El Banc de Sang i Teixits és el responsable de subministrar sang i hemoderivats a tots els centres sanitaris, públics i privats, de Catalunya i de vetllar per mantenir uns estocs estables durant tot l’any. Per aconseguir-ho, organitza més de 80 campanyes de donació cada setmana en més de 625 municipis i en empreses i entitats socials d’arreu de Catalunya i disposa de 16 centres fixos de recollida en els principals hospitals de referència. Amb tot, el Banc aconsegueix donar cobertura al 98% del total de la població catalana.

 

L’Associació de Donants de Sang té com a objectiu promocionar la donació de sang i plasma d’una manera totalment altruista, amb l'objectiu d'arribar a les 365.000 donacions que fan falta anualment a Catalunya. Per poder complir aquest objectiu, és fonamental que tota la societat se solidaritzi i prengui consciència amb la realitat de què la sang escasseja i que són moltes vides les que a diari depenen d’una transfusió a temps.

 

 

L’Ajuntament fa una crida a tots els ciutadans i ciutadanes de Roses, perquè se solidaritzin amb aquesta campanya i acudeixin, dissabte 29 d’abril, al Teatre Municipal.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document